Zwanger worden is een bijzondere reis vol verwachtingen, dromen en voorbereidingen. Een van de meest intieme en emotionele momenten tijdens deze reis is het kiezen van een naam voor je ongeboren kindje. Een naam is meer dan een woord; het is een weerspiegeling van liefde, hoop en identiteit. In deze blog delen we hoe wij ons ongeboren kindje een naam gaven en waarom dit proces zoveel voor ons betekende.
Het begint met dromen
Al voordat je zwanger bent, droom je misschien al over hoe je toekomstige kindje eruit zal zien en hoe je hem of haar zult noemen. Voor ons begon het proces van namen bedenken al voordat we daadwerkelijk zwanger waren. Het voelde alsof het kiezen van een naam ons dichterbij het verwezenlijken van onze wens bracht.
We stelden elkaar vragen zoals:
- Welke namen vonden we vroeger al mooi?
- Willen we een traditionele naam of juist iets unieks?
- Moet de naam een speciale betekenis hebben?
Inspiratiebronnen voor een naam
Bij het kiezen van een naam lieten we ons inspireren door verschillende bronnen:
- Familienamen: We dachten na over het vernoemen van onze grootouders of andere dierbaren die veel voor ons betekenen.
- Betekenisvolle woorden: Een naam met een bijzondere betekenis sprak ons erg aan. Denk aan namen die liefde, kracht of hoop symboliseren.
- Literatuur en cultuur: Boeken, films en onze culturele achtergrond boden een schat aan mogelijkheden.
- Geluiden en klanken: We wilden een naam die fijn klonk en makkelijk uit te spreken was.
Het proces van kiezen
Het kiezen van een naam was geen gemakkelijke opgave. We maakten een lijst van namen die ons allebei aanspraken en gaven elkaar de ruimte om eerlijk onze voorkeuren en twijfels te bespreken. We hebben uiteindelijk gekozen voor een naam die unisex is en we eigenlijk als 2e naam wilde geven aan een jongetje.
Een emotioneel moment
Toen we uiteindelijk de perfecte naam vonden, voelde het als iets tastbaars wat we overhielden van de zwangerschap en miskraam. Voor ons is en was dit de manier om de miskraam een plekje te kunnen geven. Omdat we 7.5e week zwanger waren en we een paar dagen voor de éérste echo de miskraam kregen wisten we niet wat het zou worden. We kozen dus voor een unisex naam wat uiteindelijk de naam Noah werd. Een naam waar we beide het meteen over eens waren.
De naam gaf ons een tastbaar gevoel van realiteit, alsof onze droom dichterbij kwam al bleef het bij die droom omdat we een miskraam kregen met 7.5e week (7 weken en 5 dagen). We keken zo uit naar ons kleine wondertje en nu hebben we toch iets tastbaars.
Tot slot
Het kiezen van een naam voor je ongeboren kindje, zeker als je een miskraam heb gehad, is een van de meest persoonlijke en betekenisvolle beslissingen die je maakt in de tijd na de miskraam. Neem de tijd, luister naar je hart en geniet van dit emotionele proces.