Zrazy – Food Friday

Zrazy
Vandaag is het weer vrijdag en dat betekend dat het Food Friday is! Ik heb weer een heel erg lekker recept voor jullie. Hier moet je me ‘s nachts echt voor wakker maken. Ik ben er dol op, maar we eten het maar heel weinig. Vandaag laat ik zien wat het is, wat je nodig hebt en hoe je het maakt. Veel plezier!

Zoals ik net al schreef is dit echt mijn lievelingsgerecht. Een gerecht wat ik het liefst altijd met mijn verjaardag eet, en waar ik echt nooit nee tegen zeg. Het is makkelijk te maken, je hebt alleen mooie lapjes rundvlees nodig. Hieronder vertel ik wat je nodig hebt, een variatie tip, en hoe je het bereid.

zrazy
De ingredienten;

– Runderlappen
– Augurken
– Kattenspek
– Korsten brood
– Uien
– Peper
– Zout
– Water
– Boter

De bereidingswijze
Leg de runderlappen in een schone huishoudzak en sla de lapjes met een vlees hamer plat. Knip de zak open en kruid het vlees naar smaak met peper en zout. Laat de lapjes even liggen daarna.
zrazy

Snijd de groente zoals op de foto. Zorg dat je niet te grote uien heb zo kun je de ui namelijk makkelijk in vieren snijden. Je hebt dan precies genoeg. Heb je stukken ui over? Bewaar die voor later, die komen ook nog van pas. De augurk snijd je door de helft of bij grote augurken door vieren. De korst brood snijd je door drieen.

Leg nu alle ingredienten op de platgeslagen runderlapjes. Leg de ui, augurk, kattenspek, en brood op de runderlapjes. Daarna rol je de lapjes zo strak mogelijk op. Maak de rol vast met een prikker of keukentouw.
zrazy

Doe een flinke klodder boter in een braadpan en laat de boter smelten. Als de boter gesmolten is kun je de lapjes in de pan te leggen. Bak elke kant mooi bruin. Daarna voeg je water toe. Zorg ervoor dat ze niet helemaal onder water staan. Heb je augurk, ui en/of brood over kun je dat nu gelijk toevoegen. Laat het geheel nu een tijd sudderen en zorg ervoor dat alles gaar is. Het brood zal helemaal uit elkaar vallen. Dit duurt ongeveer een uurtje.
Zrazy

Als het vlees gaar is, en de water inmiddels jus is geworden kun je gaan smullen. De jus is ook erg lekker om te smullen met brood. Bij ons zeker een favoriet. Het is geen vette jus en dus niet heel erg slecht voor je. De jus bestaat uit boter, water, vleessappen, ui, augurk, spek, en brood.
Zrazy

Een leuke variatie tip!
– Vervang de spek door een poolse worst. Geeft ook een heerlijke smaak. Deze worst kun je ook in Nederland kopen. Namelijk in poolse winkels die in heel Nederlamd verspreid zitten.

– Vervang de runderlappen door kip of varkensvlees. Ook erg lekker.

Volgende week geen vleesgerecht, maar iets totaal anders. Ik ben erg benieuwd wat jullie graag willen zien. Laat het me weten in de reacties.

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

2 thoughts on “Zrazy – Food Friday

    1. Dankjewel 🙂 Ik ben er echt dol op! En het is zo makkelijk te maken, met hele simpele ingrediënten!

Comments are closed.