Zomerse smoothie – Food Friday

smoothie

Eens in de zoveel weken heb ik er onwijs veel zin in. Een fruit smoothie. Allerlei soorten fruit bij elkaar door de blender en drinken maar. Vandaag laat ik jullie een hele lekkere zomere fruit smoothie zien. Benieuwd welke soorten fruit ik heb gebruikt en hoe ik dit heb gemaakt? Lees dan even verder.

Zomerse smoothie?


Met fruit kun je eindeloos combineren. Zo kun je je eigen smoothie helemaal op je eigen smaak en wensen maken. Ben je gek op aardbeien, gebruik die dan! Liever een banaan of perzik? Geen probleem! Ik laat in dit artikel een makkelijk voorbeeld zien waar je nog helemaal je eigen draai aan kunt geven. Toevallig had ik dit fruit liggen, maar je kunt dus ook prima ander fruit gebruiken. Net wat jij lekker vind en in huis hebt.
smoothie

De zomerse smoothie die ik vandaag aan jullie laat zien heb ik gemaakt met de volgende soorten fruit:
– Aardbeien
– Nectarine
– Blauwe druiven
– Rode bessen

smoothie
Eigenlijk is het super simpel. Je doet alles in een hoge kom en dan pureer je alles tot een redelijk gladde massa. Voeg het fruit toe op gevoel. Wil je een iets zoetere smaak, doe er dan wat zoeter fruit in. Houd je van fris combineer daar dan iets mee. Mocht de smoothie wat zuur zijn omdat bijvoorbeeld de aardbeien zuur waren, kun je er altijd een eetlepel honing aan toevoegen. Daarna kun je het inschenken in een leuke beker, rietje erbij en smullen maar.

Als het erg warm is buiten dan is zo’n smoothie natuurlijk extra lekker. Het is ook redelijk voedzaam merk ik altijd achteraf.

Vraag: Maak jij wel eens een fruit smoothie?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.