Zo krijg je meer energie!

badkamer verbouwing

Ben jij ook zo moe, futloos en heb je moeite om uit je bed te komen? Ik heb er in ieder geval heel veel last van, dus besloot ik om te kijken waar mijn energietekort vandaan komt. Door deze dingen aan te pakken, krijg je meer energie en heb je weer zin om dingen te ondernemen!

Het hebben van weinig tot geen energie vind ik mega frustrerend en jij vast ook! De afgelopen weken en zeker afgelopen weekend was mijn energie ver te zoeken. Ondanks dat mijn energietekort op dit moment met medicijnen en lichamelijke klachten te maken heeft, zijn er ook andere dingen waardoor je geen energie kunt hebben.

Waardoor heb je energietekort?

Er zijn veel dingen die kunnen zorgen dat je even minder energie hebt. Zo kan dat komen door medicijnen, of een lichamelijke aandoening waardoor je lichaam daar alle energie voor nodig heeft.

Veel voorkomende oorzaken:
1. Een slechte nachtrust
De meest voor de hand liggende reden voor weinig energie, is een slechte nachtrust. Als je te weinig slaapt heeft je lichaam te weinig tijd om te herstellen. Hierdoor wordt je futloos wakker. Gemiddeld heeft een volwassenen zo’n 8uur slaap nodig.

 1. Stress
  Stress kan een behoorlijke invloed hebben op de energieniveau. Door stress te verminderen zal je meer energie hebben (en beter slapen!).

 2. Suikers en koolhydraten
  Suikers en koolhydraten geven ons lichaam een snelle energie boost, maar als deze eenmaal verteerd zijn (en dat is snel!) dan ontstaat er een suikerdip. Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk suikers en koolhydraten vermijd en je lichaam echte voeding geeft.
  slecht slapen, bed,

Zo krijg je meer energie!

Allereerst is het belangrijk dat je kijkt waardoor je zo weinig energie hebt. Slaap je slecht? Dan is het zaak om dit aan te pakken. Maar wat nou als je niet weet waardoor je zo weinig energie hebt? Het kan namelijk ook zijn dat je een te kort hebt aan bepaalde vitamines en mineralen. Het is belangrijk om gevarieerd te eten, maar je kunt (zeker nu het herfst is) ook extra vitamines en mineralen nemen. Het is geen vervanging voor voeding, maar kan misschien net dat ene zetje zijn dat je nodig hebt.

Vitamines en mineralen die kunnen helpen:
– Magnesium
Helpt onwijs goed bij vermoeidheid, maar is ook van belang bij onze spieren en het zenuwstelsel. Het ondersteunt onder meer 300 enzymen, waaronder enzymen die nodig zijn om energie vrij te maken.

 • Alle vitamines B
  Alle B vitamines dragen bij aan een goede energiestofwisseling.

 • IJzer
  Ook ijzer bevordert een goede energiestofwisseling en draagt bij aan een fit gevoel, net zoals de B vitamines.

Als je met bijvoorbeeld A tot Z vitamines nog altijd moe blijft, dan raad ik je zeker aan om eens naar de huisarts te gaan en andere dingen uit te sluiten. Zo kwam bijvoorbeeld bij mij aan het licht dat ik 2 soorten pfeiffer heb gehad waardoor ik zo moe was.

Ben jij soms ook zo moe?

Tagged in :
About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.