Zo blijft je bikini na de zomer ook nog mooi!

bikinitops

Heb jij ook geen zin om elk jaar een nieuwe bikini of badpak te moeten kopen, of wil je gewoon die leuke bikini van dit jaar ook volgend jaar nog kunnen gebruiken? Dan heb ik nu de tip om je bikini ook na de zomer nog mooi te houden. Pas jij deze tips al toe?

Je kent het vast wel, dat je net die ene mooie bikini na de vakantie/zomer al een stuk minder mooi vind omdat je echt kunt zien dat je hem gedragen hebt. Geen nood, vanaf nu doorloop je een paar simpele stappen om je bikini of badpak mooi te houden!

Hoe je bikini mooi blijft?
bikinitops

In dit artikel schrijf ik steeds bikini maar dit geldt natuurlijk ook voor een badpak, tankini en andere badkleding.

Tip 1: Was je bikini in de hand in plaats van in de wasmachine. Sinds ik mijn badkleding met de hand was blijven ze veel mooier en ook de kleur vervaagt niet meer. Met de hand kun je een stuk voorzichtiger schoonmaken met dat het in de wasmachine gebeurd.

Tip 2: Droog je bikini niet meer in de droger maar gewoon in de ‘open lucht’. Nu heb ik zelf geen droger thuis en drogen al mijn kleding gewoon op een rekje op zolder. Maar ook door je bikini niet in een te warme omgeving te droger blijft de stof een stuk langer mooi. Mocht je hem buiten ophangen, hang hem dan niet in de zon zodat de kleur niet vervaagt!

Tip 3: Ben je op vakantie en ga je niet te vaak wassen, maar wil je wel een ‘schone’ bikini? Leg hem nadat je hem hebt gebruikt dan in een handdoek om het eerste vocht eruit te halen. (voornamelijk het chloor is schadelijk voor je badkleding) Zodra je dat hebt gedaan leg je hem plat neer (eventueel ook op de handdoek) om hem te laten drogen. Geduld is hierbij de key!

Door deze tips kan ik mijn bikini’s zeker een aantal jaren achter elkaar gebruiken. Mijn huidige bikini heb ik nu 3 jaar en je kunt amper zien dat hij gebruikt is. Het zwart is ook nog echt zwart en ook het model is nog altijd hetzelfde.

Hoelang doe jij ongeveer met je badkleding? En pas jij deze tips ook al toe om je bikini na de zomer nog mooi te houden?

Tagged in :
About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

3 thoughts on “Zo blijft je bikini na de zomer ook nog mooi!

  1. Zulke fijne tips om meerdere jaren je badkleding aan te kunnen doen….
    Niet telkens nieuwe te moeten kopen….

    Een fijn weekend

  2. Hmm volgens mij volg ik de meeste tips
    Was m’n badkleding nooit in wasmachine maar altijd met de hand. En heb het nog nooit in de droger gedaan, maar hang het altijd uit.

Comments are closed.