Zelfgemaakte heksenkaas

zelfgemaakte heksenkaas

Heksenkaas is altijd best wel prijzig, dus ging ik op zoek naar een budget variant. Ik maakte zelfgemaakte heksenkaas, die ook nog eens veel lekkerder is dan de supermarkt variant. Benieuwd hoe je dit maakt en wat je precies nodig hebt?

Ik ging op zoek naar een recept voor zelfgemaakte heksenkaas en vond hem. Je hebt maar een paar ingredienten nodig en heb binnen 5minuten lekkere heksenkaas op tafel. Het zelf maken van gerechten vind ik zoveel leuker dan het kant en klaar kopen in de winkel. Daarbij smaakt het 9 van de 10 keer ook gewoon veel lekkerder. En met verse ingrediënten heb je toch een heel stuk minder conserveringsmiddelen in je eten. Ik probeer dan ook vaak verse ingrediënten te gebruiken, en zo min mogelijk pakjes of zakjes. Helaas is dat niet helemaal gelukt met dit recept, maar ik kwam toch een heel eind. Volgende keer probeer ik de mayonaise zelf te maken, en een verse citroen te gebruiken.

Zelfgemaakte heksenkaas

zelfgemaakte heksenkaas
Wat heb je nodig om dit te maken?
– 1 bakje van 150gram kruiden roomkaas
– 60gram mayonaise
– 30gram rauwe prei, het groene gedeelte
– 10gram peterselie
– paar druppels citroensap
– snufje zout
– snufje peper

Hoe maak je het?
zelfgemaakte heksenkaas
Snijd de prei en peterselie in kleine stukjes. Dit kun je alvast in bakje doen om straks te pureren. Doe hierbij in de mayonaise, peper, zout en citroendruppels. Vervolgens pureer je dit alles met een staafmixer tot een redelijk glad mengsel. Er mogen nog wel kleine stukjes prei zichtbaar zijn, dit is en heel erg lekker en het ziet er leuk uit. Daarna is het tijd om de kruiden roomkaas er door heen te spatelen. Doe het in een leuk bakje of schaaltje en het smullen kan beginnen.

Eetsmakelijk

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

3 thoughts on “Zelfgemaakte heksenkaas

  1. Wat lekker! En helemaal geen moeilijk recept. Ik ben echt gek op heksenkaas dus dit is een goed alternatief om eens te proberen!

Comments are closed.