Zelf pizza maken!

Ik ben gek op pizza, en zeker als we thuis zelf pizza maken! Vandaag laat ik jullie zien hoe wij onze pizza maken, en wat mijn favoriete zijn! Compleet met recept en al! Pizzadeeg maken kan jezelf! Zorg ervoor dat u wat geduld hebt. Pizzadeeg maken in enkele stappen zodat u straks van een heerlijke pizza kunt genieten. Lees je mee hoe je dit simpel zelf maakt?

Zelf pizza maken!

Ingrediënten
100 gram boter
100 milliliter warm water
1 eetlepel suiker
250 gram bloem
snufje zout
half zakje droge gist zo’n 7 gram

Bereidingswijze
Alle ingrediënten in de kom en sterk kneden totdat het een glas en flexibel geheel wordt. Laat het deeg zo’n 20 minuten rijzen in een afdekte kom bij voorkeur om een warme plek. Vervolgens een aantal uur wachten en je pizzadeeg is klaar. Pizzadeeg maken vergt wat geduld. Uiteraard kan je zelf ook enigszins experimenteren met de ingrediënten. Het geniet zeker de voorkeur om verse ingrediënten te gebruiken zodat je zeker bent van een kwalitatieve en vooral een lekkere pizza! Pizzadeeg maken is dus eenvoudiger dan je denkt!

Wij gebruiken thuis vaak verse gist van de bakker, omdat dit nog lekkerder is en het veel meer rijst! Je krijgt dus een hele luchtige bodem!

Mijn favoriete ingrediënten op de pizza zijn:
– Ham
– Salami
– Champignons
– ananas
– paprika
– heel veel kaas
– Een mooie egale laag tomatensaus (ik gebruik vaak pastasaus, voor macaroni of lasagne)

Maken jullie wel eens zelf pizza? Zo ja, wat doen jullie er allemaal op?

Veel liefs,
Carolien

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.