Zelf gehaakt vestje – Outfit + patroon

zelf gehaakt vestje

Mijn moeder is heel erg goed in haken. Toen ik haar een foto liet zien van een vestje dat ik erg gaaf vond, besloot ze om deze voor mij te maken. Een zelf gehaakt vestje in de kleur wit is natuurlijk altijd heel gaaf. Ik laat je dan ook graag een aantal outfit foto’s zien, en deel het patroon zodat ook jij hem kan maken!

Toen ik de foto zag van dit vestje was ik op slag verliefd. Mijn moeder stelde voor om hem voor mij te maken, en zodoende kocht ik 6 bolletjes wol bij de Action zodat ze er aan kon gaan beginnen. Binnen een week was hij alweer af, en kon ik hem eindelijk gaan dragen. Het vestje is niet heel warm, en dus perfect voor de lente/zomer/herfst periode. Je kan hem makkelijk combineren met een topΒ of shirt, en natuurlijk alle kleuren die je maar wilt!

Zelf gehaakt vestje

zelf gehaakt vestje zelf gehaakt vestje zelf gehaakt vestje

Iets afwijkend van het patroon, omdat ik hem toch iets anders wilde, maar zeker niet minder mooi daardoor. Ik ben echt verliefd op dit vestje, en hij zit ook erg lekker. De mouwtjes heeft mijn moeder op maat gemaakt tot waar ik ze precies wilde hebben. Deze kun je dus nog korter of langer maken, helemaal naar eigen wens. Ook wilde ik graag een touwtje aan de voorkant zodat ik het vestje dicht kon doen.

Het patroon
Het patroon van dit vestje komt van Garnstudio, een site waarop onwijs veel haakpatronen staan die je allemaal gratis kunt bekijken. Ik gebruikte maat S voor dit vestje en maakt hem dus iets langer als dat het patroon aan geeft. Dit is heel eenvoudig omdat het patroon zich steeds opnieuw herhaalt. Het patroon kun je dus gratis bekijken en maken. Ik kocht 6 bolletjes wol bij de Action maar heb minder gebruikt. Dit is per maat verschillend en even uitrekenen hoeveel je precies nodig hebt.

Wat vind jij van het zelf gehaakt vestje?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

10 thoughts on “Zelf gehaakt vestje – Outfit + patroon

  1. Leuk dat je een creatieve moeder hebt. Ik ben ook gek op haken πŸ˜€ Ik kijk meestal op ravelry voor patroontjes :).

    1. Ooh leuk! Komt mij ook heel bekend voor die website πŸ™‚ Op internet en vooral ook op pinterest staan heel veel patronen.

Comments are closed.