Zelf gehaakt vestje – Outfit + patroon

Mijn moeder is heel erg goed in haken. Toen ik haar een foto liet zien van een vestje dat ik erg gaaf vond, besloot ze om deze voor mij te maken. Een zelf gehaakt vestje in de kleur wit is natuurlijk altijd heel gaaf. Ik laat je dan ook graag een aantal outfit foto’s zien, en deel het patroon zodat ook jij hem kan maken!

Toen ik de foto zag van dit vestje was ik op slag verliefd. Mijn moeder stelde voor om hem voor mij te maken, en zodoende kocht ik 6 bolletjes wol bij de Action zodat ze er aan kon gaan beginnen. Binnen een week was hij alweer af, en kon ik hem eindelijk gaan dragen. Het vestje is niet heel warm, en dus perfect voor de lente/zomer/herfst periode. Je kan hem makkelijk combineren met een top of shirt, en natuurlijk alle kleuren die je maar wilt!

Zelf gehaakt vestje

zelf gehaakt vestjezelf gehaakt vestjezelf gehaakt vestje

Iets afwijkend van het patroon, omdat ik hem toch iets anders wilde, maar zeker niet minder mooi daardoor. Ik ben echt verliefd op dit vestje, en hij zit ook erg lekker. De mouwtjes heeft mijn moeder op maat gemaakt tot waar ik ze precies wilde hebben. Deze kun je dus nog korter of langer maken, helemaal naar eigen wens. Ook wilde ik graag een touwtje aan de voorkant zodat ik het vestje dicht kon doen.

Het patroon
Het patroon van dit vestje komt van Garnstudio, een site waarop onwijs veel haakpatronen staan die je allemaal gratis kunt bekijken. Ik gebruikte maat S voor dit vestje en maakt hem dus iets langer als dat het patroon aan geeft. Dit is heel eenvoudig omdat het patroon zich steeds opnieuw herhaalt. Het patroon kun je dus gratis bekijken en maken. Ik kocht 6 bolletjes wol bij de Action maar heb minder gebruikt. Dit is per maat verschillend en even uitrekenen hoeveel je precies nodig hebt.

Wat vind jij van het zelf gehaakt vestje?

Volg:

10 Reacties

 1. 16 augustus / 04:50

  Such a beautiful knit sweater. Thanks for sharing. XO, Ellese

  Rock.Paper.Glam.

  • Carolien
   Auteur
   17 augustus / 13:35

   Thank you so much! xx

 2. 16 augustus / 08:27

  Wauw! Wat mooi! Echt heel knap gemaakt.

  • Carolien
   Auteur
   17 augustus / 13:35

   Dankjewel! Ben er ook heel erg blij mee 🙂

 3. 16 augustus / 09:26

  Wauw wat super tof!! Leuk zo’n zelfgemaakte vestje! 😀

  • Carolien
   Auteur
   17 augustus / 13:35

   Dankjewel! Ben er ook heel erg blij mee, hij is echt heel mooi 🙂

 4. Myrthe
  16 augustus / 19:34

  Leuk dat je een creatieve moeder hebt. Ik ben ook gek op haken 😀 Ik kijk meestal op ravelry voor patroontjes :).

  • Carolien
   Auteur
   17 augustus / 13:34

   Ooh leuk! Komt mij ook heel bekend voor die website 🙂 Op internet en vooral ook op pinterest staan heel veel patronen.

 5. 17 augustus / 07:51

  Wat lief van je moeder! Staat je prachtig 🙂 x

  • Carolien
   Auteur
   17 augustus / 13:33

   Ja echt onwijs lief! Dankjewel voor je lieve compliment 🙂 xx