Zelf een bedframe met bedlades maken!

bedframe met bedlades

Het is alweer een tijdje geleden maar nog elke dag ben ik er zo onwijs blij mee dat ik er heel graag iets over wil schrijven. Ik heb zelf een bedframe met bedlades gemaakt. Van het uittekenen tot in elkaar zetten, ik deed het allemaal zelf. En het resultaat mag er zijn!

Ik wilde al heel lang een ander bed. Ik had namelijk een ijzeren bedframe en het lag echt voor geen meter. Alleen een ander matras zou niet de oplossing zijn. Op zoek naar een ander bed dus, maar dit liep niet zoals ik wilde. Er was niet 1 bed die ik mooi en praktisch vond. Alle bedlades waren heel erg klein en hier zou ik amper spullen in kwijt kunnen. Ook de meeste bedframes vond ik niet mooi. En de bedden die ik wel mooi vond waren boven de 200euro. Niet echt een bedrag dat ik in mijn hoofd had om uit te geven aan een bed. Dus ik liep langs de bouwmarkt en toen bedacht ik mij dat ik ook wel zelf een bedframe met bedlades kan maken. Zo gezegd, zo gedaan!

Zelf een bedframe met bedlades maken

Eerst maakte ik thuis een tekening van wat ik precies wilde. Vooral simpel met veel opbergruimte, en een hoog bed! En het is precies geworden zoals ik wilde!
Voor iedereen die ook zelf een bed wil maken heb ik hier de tekening die ik maakte. Uiteraard met afmetingen.
bedframe met bedlades bedframe met bedlades

Eerst kocht ik mijn materiaal. MDF platen zouden het worden, dat ik voor het grootste deel op maat liet zagen bij de Gamma. Als poten nam ik een balk. Als bodem ook een MDF plaat, en de bedlades maakte ik ook van mdf en een dunne onderplaat. Ik kocht bij Action wieltjes voor de bedlades, schroeven en plakplastic. Toen kon het klussen beginnen!
bedframe met bedlades

Allereerst het frame, hier heb ik wat hulp mee gehad want ik kon zelf niet alles tillen. Toen het bedframe eenmaal in elkaar zat kon ik er eigenlijk al op slapen. Maar dit deed ik niet, ik wilde eerst het plakplastic erop hebben zitten. Dit was misschien wel het meeste werk, omdat je wilt dat alles aansluit.

De bedlades precies op maat

bedframe met bedlades
Toen ook het plakplastic op het frame zat kon ik een begin maken aan de bedlades. Nog nooit had ik zoiets gemaakt, maar had wel een idee wat ik wilde. Zo groot mogelijk. Omdat de onder platen helaas niet zo groot te koop waren zoals ik eigenlijk wilde, kocht ik de grootste die ze hadden. Ik lijmde alles en deed er ook schroeven in. Zo zouden de lades extra stevig zijn, en kan ik er veel spullen in kwijt. En er zit best veel spul in hoor inmiddels!
bedframe met bedlades
Op de fotos kun je precies zien hoe ik alles maakte. Ik ga geen uitgebreide beschrijving geven van alles wat ik precies deed.

Ik ben natuurlijk geen timmerman of weet ik het, maar ik heb dit bed wel helemaal zelf gemaakt en het ligt echt heerlijk. Heb hem nu een kleine 3 maanden in gebruik en ben zeer tevreden.

Heb jij wel eens overwogen om zelf een bed te maken?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

2 thoughts on “Zelf een bedframe met bedlades maken!

Comments are closed.