Youtube | Voorbereiding op een dikke darm onderzoek!

tv programma's

Ik had al in 2017 een artikel geschreven over mijn allereerste coloscopie en afgelopen 10 september kreeg ik mijn 2e coloscopie. Die voorbereiding ging alleen totaal anders en het leek mij leuk om de camera erbij te pakken en hiervan een filmpje te maken. De voorbereiding op een dikke darm onderzoek (coloscopie).

Op dinsdag 7 september begon ik met mijn filmpje over de voorbereiding van het onderzoek. Omdat de darm leeg moet zijn voor het onderzoek begin je een paar dagen van te voren met een vezelarm dieet en vervolgens is de dag voor het onderzoek een dag vol laxeren. Ik leg het verder uit in het filmpje!

Voorbereiden voor een dikke darm onderzoek

Sinds 29 juni 2017 heb ik de ziekte van crohn en daarvoor is 28 mei 2021 een goede 40cm darm weggehaald. Omdat de arts wilde kijken of alles rustig blijft in de darm en hoe de naadverbinding tussen de dunne en dikke darm eruit ziet is er een coloscopie gepland op 10 september.
Het was mijn 2e coloscopie en deze was weer compleet anders als die van 2017.

De voorbereiding op een dikke darmonderzoek is alles behalve leuk. Het is afzien op sommige momenten en daarom trakteer ik mezelf na het onderzoek altijd op iets lekkers. In mijn geval iets als warme chocolademelk met slagroom want tijdens het laxeren mag je geen melk, slagroom of chocolade en voor warme chocolademelk mag je me nachts wakker maken!

Wist jij van deze voorbereiding op een dikke darm onderzoek?

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.