Young Living | Essentiele oliën hebben invloed op ons lichaam!

young living essentiële oliën

Een tijdje geleden kreeg ik van Bianca een sample set opgestuurd van Young Living. Een heel pakket met alle essentiële oliën van dit merk, die verschillende invloeden kunnen hebben op ons lichaam. Ik werd hier wel erg enthousiast van, dus ging de test aan! Wat zou het voor invloed kunnen hebben?

Had er wel vaker van gehoord, maar nooit echt verdiept in essentiële oliën. Ik schafte een mooie diffuser aan bij Intratuin, een hele leuke ananas van keramiek en ging eens wat oliën uitproberen. Naast de diffuser maakte ik ook gebruik van de olie zelf door deze te smeren op één van de chakra punten. Daar vertel ik je graag meer over, maar eerst meer over essentiële oliën.

Wat zijn essentiële oliën?

Essentiele oliën zijn planten extracten die invloed hebben op onze welzijn en geest. Deze oliën ruiken niet alleen lekker maar doordat er bij Young living geen chemicaliën worden gebruikt zijn deze ook veilig te gebruiken en kunnen ze ook echt helpen bij kwaaltjes. Deze soort oliën worden al ontelbare jaren gebruikt als geneesmiddelen, want die medicijnen kennen we nog niet zo lang! Onze medische wereld is begonnen ver voor de tabletjes en drankjes. Vroeger gebruikte men kruiden en dat is wat essentiële oliën eigenlijk weer terug brengt.

Essentiele oliën kun je op verschillende manieren gebruiken. Zo kun je het in een diffuser mengen waardoor de hele ruimte er mee wordt gevuld, maar je kunt het ook op de huid smeren. Naast deze 2 opties kun je het dus ook nog inhaleren, door er simpelweg aan te ruiken.
young living essentiële oliën

Chakra en essentiële oliën

Je hebt zo’n 7 chakra’s die allemaal heel belangrijk zijn voor het welzijn van het lichaam maar ook zeker voor de geest. Het kan namelijk worden beïnvloed bij bepaalde lichaamsfuncties en emoties. Daar komt het hele ‘je staat in mijn aura’ vandaan! Wil je optimaal kunnen functioneren, zullen alle chakra’s open moeten staan, maar dat is vaak niet het geval. Maar goed nieuws, je kunt ze allemaal stimuleren en in evenwicht brengen!

Welke chakra’s zijn er?
– Kroon of kruinchakra
– Derde oog of hoofdchakra
– Keel chakra
– Hart chakra
– Buik chakra (zonnevlecht of solar plexus)
– Heiligbeen chakra (milt of sacraal)
– Wortel of stuit chakra (basis of root)

Waarom ik dit gebruik en wat ik er van vind?


Kijk, ik ben dus echt een voorstander van lichamelijke problemen zoveel mogelijk met natuurlijke middelen proberen op te lossen. In eerste instantie ben ik dit gaan doen door middel van mijn voeding aanpassen. Door minder bewerkt voedsel te eten heb ik mijn ziekte van Crohn al behoorlijk onder de duim gekregen. Maar toen ik een berichtje van Bianca ontving om eens wat oliën uit te proberen, ben ik mij hierin gaan verdiepen.

Wat ik bijvoorbeeld niet wist is dat onze darmen met de klok mee werken. Heb je bijvoorbeeld last van een verstopping, moet je je darmen met de klok mee bewegen om ze weer op gang te laten komen. Bij diarree doe je dus het tegenovergestelde. Zo heb ik de afgelopen tijd dus af en toe eens de Digize van Young living erbij gepakt om te zien wat het precies zou doen (je zou het namelijk kunnen inzetten bij de ziekte van crohn en PDS). De krampen namen al snel af en mijn darmen leken rustig te worden. Ideaal dus! Ik heb nu standaard een roller in mijn tas zitten zodat ik deze kan gebruiken als ik dat nodig heb. Verder is de Peppermunt van Young living ook echt super tegen hoofdpijn! Na zo’n 10 minuten was mijn spanningshoofdpijn helemaal weg.

Ben jij ook benieuwd naar de oliën of wil je graag meer weten over Young Living? Dan kan ik je de website van Bianca zeker aanraden, zij helpt je graag en geen vraag is gek genoeg voor haar!

Gebruik jij al essentiële oliën?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.