Young Living | De pollen roller – etherische olie

young living pollen roller

Een paar weken geleden kreeg ik een berichtje van Cynthia of ik haar Pollen roller van Young Living wilde testen. Nou daar hoor je mij geen nee op zeggen, want pffh wat had ik last van de hooikoorts! Hoe deze roller mij beviel, wat het precies doet en waarvoor je het nog meer kunt gebruiken?

Veel mensen hebben last van hooikoorts, de pollen vliegen ons om de oren. Dikke jeukende ogen, een loop neus, kunnen allemaal symptomen zijn dat jij misschien wel eens allergisch kan zijn voor pollen. We zitten nog middenin het hooikoorts seizoen, daarom is deze Pollen roller zeker een tip voor iedereen die last heeft van hooikoorts en graag iets wil proberen wat wel écht helpt.

De pollen roller van Young Living olie

Van Cynthia ontving ik een flesje met 10ml olie met daarin het Pollen trio. De pollen roller bevat 3 soorten single oliën die ondersteunen, verlichten en is ideaal bij allergieën. Noem het misschien toeval, maar tijdens het gebruik van de Pollen roller heb ik zelfs geen andere allergieën gehad (ik heb snel last van galbulten door mijn gevoelige darmen). Maar wat houd die pollen roller van Young living olie precies in, vraag je je nu waarschijnlijk af.

Wat zit er in de Pollen roller?
– Etherische Lemon olie van Young Living
– Etherisch Lavender olie van Young Living
– Etherische Peppermint olie van Young Living
– Een draagolie

Lemon is goed voor: ondersteuning van de weerstand, geeft je een focusboost en heeft daarnaast ook nog reinigende en zuiverende eigenschappen.
Peppermint is goed voor: concentratie en focus, maar werkt ook verkoelend en ondersteunt bij snotteren.
Lavender is goed voor: eigenlijk alles, het wordt ook wel het Zwitserse zakmes genoemd. Het werkt onder andere kalmerend.
young living pollen roller

Wat de precieze samenstelling is die Cynthia gebruikt, dat durf ik niet te zeggen. Maar over het algemeen ligt het tussen de 5 en 8 druppels per olie die afgevuld wordt met een draagolie. De draagolie wordt toegevoegd zodat je hem veilig op je huid kunt gebruiken zonder dat er een geïrriteerde huid van komt. De roller kun je gebruiken op de brug van je neus, rond en onder de ogen (pas op dat het niet in je ogen komt!), in je nek, op je polsen en acht je oren. Je zult al snel verlichting merken en wedden dat je natte neus ook snel verleden tijd is?

Wat is Young living?

Young living is een merk dat allerlei soorten Etherische oliën verkoopt. Daarnaast verkopen ze ook een heleboel accessoires waaronder verschillende diffusers. Young Living werkt met het sead to seal principe wat garantie bied voor een goed en 100% natuurlijk product. Er wordt niet gewerkt met toevoegingen waardoor je een zuiver eindproduct krijgt die je zonder zorgen kunt gebruiken.
pollen roller

Over Oils4Happiness
Cynthia is haar eigen bedrijfje begonnen als het gaat om oliën van Young Living. De is zelf erg enthousiast over de oliën en deze liefde wil ze graag delen met anderen. Dit doet ze dan ook met regelmaat op haar Instagram kanaal, je kunt haar hier volgen. Cynthia richt zich met Oils4Happiness vooral op mama’s en mensen die een gezondere lifestyle willen naleven. Vandaar ook de naam Oliën voor geluk. Ze maakt veel rollers zelf, waaronder de Pollen/allergie roller die ik in dit artikel aan jullie laat zien. Daarnaast maakt ze ook een Slaaproller die onder andere cedarwood, stress away en lavender bevat. Maar ook maakt ze de Vrijer ademen roller. Ze verteld je er graag meer over op haar Instagram.

Hoe ik dit product heb ervaren?


De roller heb ik nu ruim 2 weken getest. Voordat ik begon had ik last van jeukende ogen en een natte neus zodra ik maar naar buiten ging. Zelfs het raam open zetten zorgde al voor de klachten (ook als ik dus niet naar buiten was geweest!). De roller gebruikte ik de eerste dagen vooral rond mijn ogen, op mijn slapen en rond mijn neus. Dit gaf gelijk al verlichting maar de klachten namen geleidelijk af in de dagen dat ik het gebruikte. Toen ik ontdekte dat je de roller ook op je polsen kunt smeren, ging ik om, of eigenlijk mijn lichaam. De 2e dag na gebruik bij mijn polsen waren mijn klachten allemaal verdwenen. Geen natte neus meer, geen jeukende ogen, helemaal geen enkel teken meer van hooikoorts te vinden.

Omdat ik de roller een eerlijke test wilde geven, heb ik in die periode ook geen hooikoorts tabletten aangeraakt. Die gaan vanaf nu ook weg want die heb ik niet meer nodig. Yes!

De afgelopen maanden heb ik mij erg verdiept in de werking van oliën en ons lichaam. Zo weet ik dat bepaalde ingrediënten mij veel energie kunnen geven, waar andere misschien juist heel ontspannend zijn. Al meer dan een jaar ben ik bezig met homeopathische middelen en ik denk dat etherische olien een hele mooie aanvulling kunnen zijn op mijn (maar ook die van jullie!) welzijn en gezondheid. Natuurlijk is het geen vervanging van, maar het kan zeker ondersteuning en verlichting bieden. En als het helpt, waarom zou je het dan niet gebruiken? Als het natuurlijk is en geen chemische rommel bevat, kan het ook geen kwaad. Baat het niet dan schaad het niet!

Heb jij je al verdiept in het gebruikt van etherische olien?

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

3 thoughts on “Young Living | De pollen roller – etherische olie

 1. Dit klinkt heel interessant.
  Het zol heel goed zijn voor personen die allergisch zijn……

  Een fijn weekend

  1. Is ook zeker interessant! Leuk en goed om je eens in te verdiepen!

   Jij ook een fijn weekend

  2. Jazeker heel goed voor alergieen en nog veel meer. O.a slapen, focus, ontspanning, emoties, hormomen ect. Kijk gerust eens op mijn insta of fb voor meer info of stel mij een vraav

Comments are closed.