Yes! De vakanties zijn geboekt, wat nu?

spijker jurkje, normandie, my jewellery

Zo’n kleine 2 weken (waarschijnlijk al 3 weken) geleden zijn de vakanties geboekt! Dit jaar gaan wij ook weer 2 keer op vakanties, maar wat nu? De vakanties zijn geboekt, waar gaan we heen, wat gaan we doen, wat willen we graag zien en wanneer gaan we? Let’s talk about it!

Net als vorig jaar gaan wij ook dit jaar weer 2 keer op vakantie. We gaan weer een week in mei naar Normandië en in september gaan we een week naar de Elzas in Frankrijk. Super veel zin in en praat jullie graag bij.

Vakantie naar Normandië

Nu weet je, dat als je mij langer volgt, ik vorig jaar ook in mei naar Normandië ben geweest. We hadden daar een heerlijke tijd alleen de vakantie liep iets minder fijn af doordat op de terugreis de auto opgaf. De koppeling vloog eraf en het laten maken was de auto niet meer waard. Door zo’n negatieve ervaring hangt er altijd een negatieve deken over de hele vakantie (als je er dan achteraf op terug kijkt). Dus wij wilden heel graag nog eens terug, meer dingen zien daar en vooral een hele positieve ervaring ervan maken.

We gaan naar dezelfde camping als vorig jaar, namelijk La cote de Nacre in Saint aubin sur mer. Deze camping beviel super goed en was de perfecte uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie met veel bezienswaardigheden dichtbij. Het strand ligt op loopafstand van zo’n 5 minuutjes en ik kan nu al niet wachten op alle leuke foto’s die ik daar weer kan maken!

Verder wil ik de komende tijd jullie mee nemen naar alle bezienswaardigheden waar wij graag naar toe willen. Afgelopen keer hebben we al een heleboel gezien, maar Normandië is zo groot met zoveel bezienswaardigheden dat er nog heel veel op ons wacht.
Mont saint michel

Vakantie naar de Elzas (Frankrijk)

Begin september is het dan zover, net buiten het hoogseizoen als iedereen weer naar school moet, beginnen wij aan onze 2e vakantie van 2020. Althans dat is het plan, zoals hij nu geboekt staat. Eentje die al een hele tijd op mijn bucketlist staat is de Elzas. Dit gebied grenst aan het Zwarte Woud van Duitsland en je vindt er een heleboel Duitse invloeden. Dit gebied is af en aan gegaan, dan weer Duitsland, dan weer Frankrijk, maar nu toch echt Frans gebied. Een sprookjesachtige omgeving met veel vakwerkhuisjes, onze camping ligt praktisch op de grens van Frankrijk/Duitsland en kan niet wachten tot we hier de omgeving gaan ontdekken. Misschien wordt ik wel net zo verliefd op de Elzas als dat ik dat met het Zwarte Woud heb?

Eigenlijk heb ik nog maar vrij weinig uitgezocht wat er te doen is en waar we naar toe zouden willen. Wat ik wel weet is dat ik een dagje naar Straatsburg wil en natuurlijk lekkere Franse gerechten wil eten. Verder dacht ik ook om Europapark te overwegen, maar of dit echt iets voor ons is, dat weet ik nog niet.

Dit zijn echt de leuke dingen om naar uit te kijken. De komende weken en maanden (want september is nog verder weg dan je hoopte) gaan we voorbereiden op de vakanties, leuke bezienswaardigheden op papier zetten en neem ik je helemaal mee op ons avontuur. Heb jij nog leuke tips wat betreft de Elzas, laat het me weten in de reacties hieronder!

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.