Wortelsoep 

wortelsoep

Ik ben dol op soep, en daarom heb ik weer een heerlijk soep recept voor jullie. Een tijdje geleden maakte ik namelijk wortelsoep, en dit was erg lekker. Benieuwd hoe je dit maakt en wat je nodig hebt?

Als wij soep maken, dan gebeurt dat in grote hoeveelheden. We hebben een 10 liter soeppan, en kunnen dan makkelijk voor meerdere keren soep maken. Aangezien we allemaal dol op soep zijn is een klein pannetje dan ook niet genoeg. De hoeveelheden in dit recept zijn dus voor ongeveer 10 liter soep, en kun je makkelijk halveren.

Wortelsoep

Wat heb je nodig?
– 2 zakjes soepgroente
– 3 kilo wortelen
– Soepvlees (botjes of huid)
– Water
– bouillon blokjes (om op smaak te brengen)
wortelsoep

Hoe maak je dit klaar?
Zet een pan met water gevuld op het vuur. Daarna doe je de soepvlees, en soepgroente in het water. Tijd om de wortelen in stukjes te snijden. Die mogen daarna ook bij in het water. Dit laat je een paar uur op het vuur staan. Zodra de wortelen zacht zijn en het vlees zijn smaak aan het water heeft afgegeven kan het vuur uit. Haal het vlees uit het water, en controleer of je alles eruit hebt gehaald. Tijd om de staafmixer erbij te pakken en het geheel te pureren. Daarna de soep op smaak brengen met wat kruiden of een bouillon blokje. Doe dit naar eigen smaak. En dan kun je de soep serveren. Erg lekker om er aardappel pannenkoekjes bij te eten, en eventueel een beetje crème fresh in de soep te doen.

Eetsmakelijk! 

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

1 comments on “Wortelsoep 

Comments are closed.