Wij kochten een Ikea bank!

Onze bank was hoognodig aan vervanging toe, daarom kochten wij een Ikea bank! Althans, wij vonden een Ikea bank die wij mooi vonden en besloten deze te bestellen via de webshop en thuis te laten bezorgen. Normaal is het niet heel bijzonder om een bank te kopen, maar dit was toch even andere koek!

En of dit andere koek was! Het was een extreem bouwpakket net zoals alle andere meubelen die je van Ikea gewend bent. Dus ondertussen werden er 23 pakketten geleverd in onze woonkamer!

Het kopen van een bank bij Ikea

Online kon ik maar weinig dingen vinden over het kopen van een bank bij Ikea. Iedereen kent natuurlijk de meubels en hun bouwpakketten maar of het bij de banken ook op die manier zou gaan was voor ons een groot vraagteken. Nou en dat hebben we geweten! Er werden maar liefst 23 pakketten geleverd voor de bank die wij hadden besteld. Maar welke bank hebben wij dan besteld dat er zoveel pakketten in onze woonkamer werden afgeleverd?

Wij kozen voor de Vimle hoekbank in een mooie grijze kleur. De hoekbank is een 3 en een 2 zit en heeft een diepe zit met losse kussens.

De vimle hoekbank van Ikea

Onze klus begon met het uitzoeken van de 23 pakketten. Gelukkig zaten over handleidingen bij en konden we aan de slag. Een flinke klus want het duurde een hele middag voor we met 2 man de bank in elkaar hadden gezet. Het fijne aan deze bank is dat je de hoezen eraf kunt halen en kunt wassen. En ook dat het een diepere zit heeft en goed je benen kwijt kunt.

Voordelen:
– zowel links als rechtsom op te bouwen
– redelijk eenvoudig de indeling wisselen
– hoezen kunnen worden gewassen
– makkelijke handleidingen zoals je bent gewend van Ikea
– wordt in de woonkamer afgeleverd

Nadelen:
– heel veel onderdelen
– je bent lang bezig om in elkaar te zetten

Of we weer een bank bij Ikea zouden bestellen, dat vraag ik me af maar gelukkig kunnen we met deze nieuwe bank natuurlijk een lange tijd vooruit!

Tagged in :
About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.