Wie is de mol 2019 | aflevering 6

wie is de mol

Natuurlijk zat ik afgelopen zaterdagavond weer klaar voor aflevering 6 van Wie is de mol 2019. Het beloofde weer een spannende aflevering te worden. Wie zou het veld ruimen en wie deed super opvallend deze aflevering? Ik praat je uiteraard weer helemaal bij over aflevering 6 van Wie is de mol 2019. Met extra veel hints!!

Het was weer een aflevering waarin niemand naar huis hoefde. Jammer want zo blijven er toch 6 kandidaten in het spel waardoor het toch even spannend blijft wie nou de mol echt is. Iedereen doet goed zijn best om de verdenkingen naar hem/haar toe te trekken, maar wie is nu de echte mol?

Titel aflevering 6: Uithalen

Opdracht 1: Steentje bijdragen
Rick Paul vond een joker bij de vingerafdruk deel opdracht. Niemand had dit door, daarbij had verder ook niemand door dat er bij deze opdracht een aantal jokers verstopt lagen in het spel en dat zij deze dus hadden kunnen pakken.

Opdracht 2: Links / Rechts
Het bleek een hele kunst om in een tuktuk te rijden. Jamie kwam als eerste bij Rick aan en al snel kwam ook Sinan aan bij Rick. Merel komt nog net op tijd binnen maar de rest van de kandidaten hebben het helaas niet gered. Rick verteld hen dat ze op hun plek moeten wachten tot ze verdere instructies kregen. Het rare is dat Rick Paul ineens komt aanrijden bij het groepje Merel, Jamie en Sinan. Hij zou de porto niet gehoord hebben. Gelukkig vond er nog een 2e rondje plaats en kwam Niels als eerste aan bij Rick. Wat hij alleen niet goed deed is dat hij dacht dat de regels van ronde 1 kwamen te vervallen en hij dus alle wegen mocht pakken. Dit was niet het geval, zijn envelop was dus niets meer waard. Jamie en Merel rijden achter elkaar aan en Sinan komt weer als 2e bij Rick aan. Rick Paul komt nog net binnen de tijd aan en Sarah komt te laat. De andere kandidaten hebben het niet gehaald. Dit leverde geen geld in de pot maar uit de pot, namelijk 100 euro!

Opdracht 3: Reddingslijn
2 groepen van ieders 3 kandidaten om ervoor te zorgen dat de schermen niet getoond worden. Niels en Sinan besluiten om niet te gaan en de anderen moeten er dus voor zorgen dat zij de juiste volgorde van kleuren hebben. Merel en Rick paul zijn een duo en hebben alle bordjes goed waardoor hun scherm niet getoond wordt. Jamie en Sarah zijn het andere duo en ook zij slagen erin de bordjes goed te hebben. Er gaat dus niemand naar huis deze aflevering!

Alle hints tot nu toe:

Het leek mij wel handig om alle hints die ik tot nu toe heb gevonden op te schrijven. Daarbij een goed overzicht per kandidaat te hebben zodat we er samen achter komen wie de mol is. Mijn verdenkingen liggen op dit moment op Rick Paul en Niels, maar wie weet wordt dat anders na dit overzicht?

Niels: Bij aflevering 2 viel het op dat bij de test van Merel (vraag 20. Wie is de mol?) de laatste letters van de namen de naam Niels vormen. Hintje naar hem als mol?

Rick Paul: Bij aflevering 5 zagen we Rick van de Westelaken uit taxi nummer 081 stappen. Toevallig is Rick Paul geboren in 1981. Bij aflevering 2 was te titelaflevering ‘Uitgerekend’, samen met Nikkie waren zij bij de rekenopdracht uitgerekend omdat zij dus niet mee hoefde te rekenen. In de allereerste aflevering (wat ik ook al eerder had vermeld) stond op de berg heel groot GI of 61, inmiddels kan dit alleen nog slaan op Rick Paul die mee heeft gedaan met de Grote Improvisatieshow. In de leader zit een verborgen hint (althans dat denk ik), want er is namelijk in zijn naam M..L te zien. Zou hij dan toch de mol zijn? Ik had al eerder aangegeven in mijn molblogs dat Rick Paul zelf ‘Ik ben de mol’ op de jenga blokjes schreef.

Sarah: Bij de 3e aflevering (die Op treden heette) was Sarah de enige die op treden stond bij de puzzelopdracht.

Merel: In dit seizoen zijn er erg vaak vogels in beeld te zien, misschien een stille hint naar Merel?

Sinan: In aflevering 2 tijdens de laseropdracht was hij de enige dat blij reageerde. De rest van de groep reageerde uitbundig behalve Sinan (en Robert & Nikkie). Eveneens bij de eerste aflevering wilde Sinan, Evelien mee nemen door te kiezen voor een joker (en dus niet voor geld).

Jamie: Wat ik heel apart vond tijdens aflevering 2 bij de laseropdracht is dat Jamie helemaal niet wordt getoond (net zoals Evelien). Jamie lijkt geregeld voorkennis te hebben van de opdrachten. Zo had hij voordat de groep de jenga opdracht ging doen gezegd ‘Niels krijgt de eerste joker’, hoe wist hij dat ze daarna het jenga spel gingen spelen en daarmee jokers konden verdienen?

Aflevering 6: Uithalen zou kunnen slaan op Niels die zanger is. Of misschien Rick Paul die de joker uit de stenen haalt bij de 1e opdracht. Wat dacht je van de opdracht naam ‘steentje bijdragen’, Sarah en Sinan slagen erin een steentje bij te dragen in de pot. Rick Paul en Sinan rekte ook tijd bij deze opdracht door alle hints nog eens te controleren, daarbij weten we later dat het alsnog fout was.

Misschien nog een hint naar de titel aflevering. Niels maakte namelijk het touw los en haalde ze tussen de stenen door om te kijken waar het touw eindigde. Dit deed hij samen met Jamie en later ook met Sarah.

Ik houd mijn verdenkingen op Rick Paul en Niels nog even vast maar houd ook Jamie nog steeds in de gaten.

Wie is de mol volgens jou?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

2 thoughts on “Wie is de mol 2019 | aflevering 6

  1. Spannend he!! Ik vond het ook wel jammer dat er niemand uit ging. Ik verdenk eigenlijk nog heel veel mensen.. Het is te moeilijk. In het begin zei ik altijd Sarah

Comments are closed.