Wie is de mol 2019 | aflevering 4

wie is de mol

Tijd voor onze wekelijkse molblog. Wat gebeurde er allemaal in aflevering 4, wie ging er naar huis, welke dingen vielen op en wie is mijn mol? Ik praat je helemaal bij en ben benieuwd wie jij na het lezen verdenkt! Wie is de mol 2019 aflevering 4 ging als volgt….

De aflevering begon met een terugblik op vorige week. Nikkie moest het veld ruimen en de groep verlaten. Robert kwam uit de lift en wat meteen opviel is dat de lift stop op 10 M wat omgekeerd MOL is.

Aflevering 4 – Drukker worden

Waar zou die titel toch op slaan? Ik heb nog geen idee, maar wie weet kom ik daar in één van de volgende molblogs op terug!
De joker die Evelien heeft ingezet tijdens de test is niet geldig. Rick paul zegt ineens dat hij is omgeruild en open gemaakt (zegt hij in de biecht), alleen zij weet dit niet. En wat het helemaal zwaar maakt is dat zij ook een rood scherm kreeg en dus naar huis moest. Maar aan het einde zegt Niels ineens dat het zijn schuld is. Mmh wat is daar achter de schermen gebeurd?

Opdracht 1: Min of meer
De groep wordt onderverdeeld in 2 tallen. 3 groepen gaan in een kooi het water op en moeten worden bevrijd door het 2 tal die de code kan doorgeven. Hoe langer de 3 groepen op het water blijven hoe meer geld er verdiend kan worden. Rick paul en Merel rekken enorm veel tijd om rustig aan te blijven doen. De andere groepen daarin tegen gaan onwijs snel al terug naar start en wordt er maar weinig geld binnen gehaald (500euro).

Opdracht 2: Serenade
De kandidaten moeten op de goede balkon komen te staan die verdeeld zijn over 4 verdiepingen. Natuurlijk chaos en kan dit nooit echt goed zijn. Merel denkt als eerste klaar te zijn. Sinan volgt al snel en ook Rick Paul denkt ook goed te staan. De helft van de groep blijkt op de verkeerde plek te staan en dus wordt er geen geld verdiend. Na het terug kijken van de aflevering viel mij op dat Merel van plek is veranderd nadat ze zei dat zij sowieso op het goede balkon staat. Ze staat namelijk eerste op 313 en bij het eindshot zie je haar een verdieping hoger staan. En dat terwijl op het kaartje in kamer 409 staat: Niels, Sarah, Jamie en Merel staan niet op deze verdieping. Wat daarbij ook is opgevallen is dat zij dit kaartje heeft gezien en voorgelezen!

Opdracht 3: Koffiepedia
Oprecht een leuke opdracht om naar te kijken. De kandidaten krijgen allemaal een wit overall aan met daarop de antwoorden over koffie. Iedereen heeft zijn eigen catergorie dus je zou denken dat er niet veel mis zou kunnen gaan. Er worden maar weinig vragen goed beantwoord en daarbij ook nog eens 4 schermen rood en daardoor is er geen geld verdiend. Niels typte de naam Rita Corrita verkeerd (en r te veel in Corrita). En zagen we ook dat Merel 2 keer een vraag verkeerd invoerde. Ook Sarah typt een verkeerd antwoord in (alleen energieballen en niet wat de Afrikaanse stam daarmee deed).

Wat mij verder nog opviel


Wat mij opviel is dat Niels tijdens alle opdrachten nogal apart reageert en handelt. Zo heeft hij tijdens de eerste opdracht erg veel moeite om het slotje van de ketting open te maken (kan de 8 niet schuiven zegt hij). Terwijl hij tijdens de laatste opdracht heel boos wordt op de anderen als ineens de vraag fout beantwoord is.
De zangers tijdens de serenade zingen een lied waarin de naam ‘Robert’ te horen is. Sarah, Niels, Merel en Sinan stonden niet op het goede balkon bij de 2e opdracht.
En dan hadden we het verjaardagsfeestje van Jamie nog, de groep kocht een jenga spel voor hem en schreef op de stukjes allemaal verschillende dingen. Zo schreef Rick paul op de blokjes ‘Ik ben de Mol’. Stille hint naar hem als mol?

Ik heb mijn punten na deze aflevering weer ingezet op Niels, Merel en Rick paul.

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.