Wie is de mol 2019 | aflevering 1

wie is de mol

Afgelopen zaterdag 5 januari was de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Wie is de mol en ik ga je natuurlijk elke week bijpraten over alle hints en tips die ik vond in de aflevering. Wat is er in de eerste aflevering gebeurd, wie is er afgevallen, wat waren opvallende dingen of wat was juist niet opvallend of interessant. Ik praat je helemaal bij en ben benieuwd wie jij na het lezen verdenkt! Wie is de mol 2019 aflevering 1 ging als volgt….

Het seizoen begint in een soort timmerplaats waar je ziet hoe er 3 groene vrijstellingen in 3 verschillende houten jokers worden gemaakt. De aflevering begint echt bij een brug waar houten kisten in het water liggen. In die kisten zitten vrijstellingen (voor elk persoon 1). Wat gelijk opvalt is dat Nikkie meerdere keren door het beeld komt en niets lijkt te doen. Sommige kisten leken ook veel zwaarder dan de andere.

Aflevering 1 – Op sleeptouw

Opdracht 1: overbruggen Evi en Merel laten 1 kist in het water ‘vallen’ omdat ze het touw los maken. De andere groep is met 5 personen een kist aan het trekken. Maar helaas lukt het ze niet om alle kisten uit het water te halen. Het lukt ze wel om 7 van de 15 kisten eruit te halen. Het is gelukt om 4 finalisten een vrijstelling te geven voor de eerste aflevering, maar er is natuurlijk een addertje onder het gras! Niels kiest gelijk voor het geld en dus dat er iemand naar huis moet. Pas bij de executie weten we wie de vrijstellingen zouden hebben.

Het eerste bondje; niels en Rick paul.
Volgende bondje: Merel en Jamie

Opdracht 2: Inzicht Nikkie kijkt opvallend naar boven en achter. Sarah, Jamie, Rick paul dansen met de eerste ronde. In de 2e ronde dansen Niels, Nikkie, Merel en Evi. De 2e ronde dansen Sinan, Robert en Evelien. Bij deze opdracht werden alle 10 de paren goed gekozen en dus 1000 euro werd verdiend voor de pot!

Opdracht 3: Fietsen en schermen Een fiets opdracht waarbij de kandidaten moeten fietsen om de schermen achterop de fiets te laten ‘branden’ zodat er een opdracht tevoorschijn zou komen. Niemand snapte er echt iets van en er werd met pure toeval 300 euro voor de pot verdiend met deze opdracht.

Vrijstellingen van de eerste opdracht: Evelien, Merel, Nikkie en Evi.
En de hele groep blijft (de rest kreeg een groen scherm) dus betekend het dat iemand van de vrijstelling anders naar huis had gegaan.
wie is de mol

Wat mij opviel

Dat Nikkie of heel afwezig is in de groep of andere opvallende momenten heeft in deze eerste aflevering. Bij de eerste opdracht deed ze ook haast niets. Voordat opdracht 2 begint en de salsa groep bezig is zegt Nikkie nog tegen Sinan ‘Moeten we niet ergens opletten?’. Wat vervolgens ook apart is dat Robert zijn danspartner niet meer lijkt te weten terwijl hij haar wel een aantal keren flink bekeken heeft.

Dan nog een aantal dingen die opvielen; in de preview zag je op een berg 61 of GI staan die kan naar de geboortejaar van Robert wijzen die in 1961 is geboren of naar een programma (Grote improvisatieshow) van Rick Paul.

Wie verdenk jij na de eerste aflevering?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

1 comments on “Wie is de mol 2019 | aflevering 1

Comments are closed.