Wie is de mol 2018 – aflevering 2

wie is de mol 2018

Oke ik kan er echt niet onderuit, en hoe vaak ik de aflevering ook terug kijk, ik vind Olcay dus echt mega verdacht doen deze aflevering! Misschien slaat de titel daarom ook wel op haar deze aflevering. Ik schreef alle verdachte dingen op, en maakte er zoals gewoonlijk weer een molblog van. Wie is de mol aflevering 2 krijgt ineens een onverwachte wending!

Viel het in aflevering 1 nog op dat de laatste zin van ‘En de mol gaat nooit naar huis’ werd weggelaten in het stukje met de test, kwam Ron deze aflevering inderdaad terug. Maar zo snel als hij terug kwam, zo snel mocht hij ook weer naar huis. Mensen, dit was echt heel sneu, en ze wilde niet eens weten welke informatie over de mol hij had.. Jammer hoor!

Wie is de mol aflevering 2

Gezellig zit het 6 tal kandidaten aan tafel te ontbijten of lunchen/brunchen? Tot er ineens gediscussieerd wordt over wie er zo vaak naar Art heeft gebeld in de vorige opdracht. Alsof iemand dat eerlijk gaat zeggen, hé ik heb even 4 keer voor 1000euro naar Art gebeld, want ja ik dacht dat hij wel zou zeggen waar de kluis zou liggen. Nee, niemand is gek! Allereerst komt het tweetal Jan en Jean-Marc binnen, en worden ook gelijk onder vuur genomen door de groep. Al snel daarna kwam ook Loes de groep vergezellen, en kreeg zij ook een lading van voren.

Opdracht 1; de wisseltruc?

Niet snel later begint de eerste opdracht. Bedek alle vakjes met geld, lijkt mij niet heel moeilijk!
Wisseltruc, misschien sloeg dat wel op Olcay die bij de opdracht het briefje van 1000 maar omwisselde voor 1 briefje van 500. En dan ook nog even heel sneaky en gemeen lachen in de camera, ja ik heb het wel gezien! Iedereen vormt groepjes die allemaal apart op zoek gaan naar de personen op de foto. Olcay loopt met Stine en Jan, en dit groepje is echt heel goed bezig. Ze vinden eigenlijk alle personen! Eenmaal het geld compleet moeten ze de briefjes nog bij Art op de tafel leggen, en alle – bedragen bedekken. Loes stelt voor om 2 briefjes per vakje te leggen, want dit vormt in haar ogen natuurlijk 20euro. Maar, er hoeft maar 1 briefje per vakje op. En net op het moment dat ze klaar zijn, en de tijd om is, komt er een windvlaag die de helft van de tafel leeg blaast. Tja, koekje van eigen deeg. Olcay noemt de groep nog een groep incompetente mensen. En toch is er bij deze opdracht 860euro verdiend. Gelukkig maar, zo staan ze iets minder in de min.

Opdracht 2; Dubbele moord

Iedereen krijgt de opdracht om zich netje te kleden. Dat doen ze zeker, en Olcay trekt zelfs haar mega hoge hakken aan. Niet handig als je weet wat er gaat komen! Het theater en de dubbele moord die er gepleegd gaat worden. De groep wist immers nog niet dat Ron terug zou keren in het spel. De kandidaten zitten allemaal in een andere lodge, waarna ze steeds een smsje kregen van Art. In deze smsjes stonden boodschappen, waar de kandidaten precies moesten zitten, en waar juist niet. Ondanks dat er duidelijk in de sms staat wie er moeten verplaatsen, gaan ook de andere verplaatsen. Hoezo deze opdracht gaat mislukken!
En dan is Ron ineens terug in één van de lodges. De kandidaten moeten bij hem in de lodges gaan zitten om hem terug in het spel te halen, en eventuele informatie te bemachtigen. Maar niet 1 iemand gaat naar hem toe. En nu verlaat Ron het spel dan ook echt. Ook wordt duidelijk dat er maar 3 kandidaten op de goede plek zouden zitten.

Opdracht 3; Olcay en haar te kleine blaas

Olcay bakt er niks van, Jan doet het juist heel erg goed, ook Bella doet het goed. Simone vond het zelfs therapeutisch. Olcay besluit om maar even te gaan plassen tijdens de opdracht, Hoezo Wie is de mol! Loes haar graafmachine zou het niet doen, accuproblemen, etc. Maar toch rijd ze steeds weer weg. Al met al een kleine 29 meter gemaakt, wat Art in hun voordeel afrond naar 30 meter.

Stand van de pot: -600
Titel aflevering 2: Wisseltruc

Andere opvallende punten:
– Olcay zegt dat ze niet eens een molboekje heeft….! Alleen de mol hoeft natuurlijk niks op te schrijven!
– Jean Marc verlaat het spel vanwege prive omstandigheden.
– Veel symbolen met vrouwen in beeld.
– Loes, Ruben en Bella zaten op de goede plek in opdracht 2.

Mijn mol verdenkingen: Loes of Olcay

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

2 thoughts on “Wie is de mol 2018 – aflevering 2

Comments are closed.