Wie is de mol | molblog 2

Aflevering 2 was weer spannend, maar ook hilarisch. Vandaag deel ik weer mijn samenvatting en natuurlijk tips en hints van Wie is de mol! Wat is mij opgevallen, en wat was nou typisch voor de tweede aflevering. Want vergeet niet, het gebeurt niet voor je ogen, het gebeurt achter je rug!

Om even terug te blikken op aflevering 1;
Waar ik nog de nodige hints heb gevonden. Wat denk je namelijk van het geld. Want sinds wanneer worden er ook – bedragen bewaard in de pot? Dat zou namelijk voor het eerst zijn. Staat de mol dan wellicht op de briefjes met het – bedrag? Wat Marjolein, Rob of Remy zou zijn.

En viel het jullie ook op dat Ellie eigenlijk heel erg gehecht was aan het penningmeesterschap, en zelfs andere kandidaten probeerde te lokken zodat zij het geld kon blijven bewaren? Toch apart, vinden jullie ook niet.
Noem het toeval, of tactiek. Maar Cecile staat niet op de bordjes hier. En dat terwijl het bord nog leeg is. Misschien ook een hint? Later zien we dat Airen het bordje van Cecile plaatst, en er dus wel een bordje geweest moet zijn.
Afbeelding
Dat waren de tips/hints van aflevering 1 tot nu toe. Maar daar zijn jullie vast niet voor gekomen vandaag.

Aflevering 2; het laatste woord letterlijk
Aflevering 2 was een hilarische aflevering, althans dat vond ik. Ik heb echt genoten en flink gelachen deze aflevering. Vooral om Ellie. Als eerste namelijk over het moment waarop ze Ether discipline aan het daglicht brengt, en daarna ook nog eens in het klooster als een detective op zoekt gaat naar vrijstellingen en weet ik het allemaal nog meer. Deze afleveringen werden er 3 opdrachten gespeeld. Extra veel kans om de mol aan het werk te zien dus.

Opdracht 1;  De zoutmijn. Hier moest Ellie dus een spreekbeurt houden over Ether discipline. Heel handig in een opdracht waar je tijd te kort komt. Natuurlijk is deze opdracht gedoemd om te mislukken. Geen geld in de pot. Maar wat me nog meer opviel deze opdracht is Remy die de zout kar liet vallen (kost extra tijd). Daarnaast denkt Tim dat er een zeldzame zout soort aan de andere kant van de zoutmijn ligt er rent doelloos in het rond. Niet zo handig Tim!

Opdracht 2; De opdracht waarbij ze lokale mensen op de zelfde plek moesten terug zetten. Ja in zo’n foto opdracht is het heel makkelijk om te mollen, zelfs als je geen mol bent. Want het valt totaal niet op door alle chaos. Marjolein liep als stoor zender overal door heen, want zij moest het geheel controleren. Totaal niet handig natuurlijk, en een perfecte plek voor de mol! Van bananen tot man met zonnebril kwamen voorbij, hele rare manieren om iemand te onthouden! Natuurlijk ging er weer veel mis deze opdracht. De helft van de trappen waren maar goed en waar precies de fouten zitten is moeilijk te ontdekken omdat, de kandidaten er vakken van hadden gemaakt. Wat we wel weten door Vivienne van Moltalk is dat Ellie het in ieder geval goed had! (terwijl ze zelf dacht dat ze het fout had gedaan!)

Opdracht 3; Dan als laatste niet helemaal een opdracht vind ik zelf. De kandidaten moesten 2 tallen vormen en kiezen wie er naar binnen zou gaan het klooster in en wie de 2 jokers zou krijgen. Bij deze opdracht zien degene die naar binnen gaan 5 oud mollen voorbij komen. Zij vertellen in hele vage kleine stukjes hoe je de mol kunt opsporen. Natuurlijk word je er zo helemaal geen stuk wijzer van. Tijdens de klooster opdracht is me opgevallen dat de oud mollen een soort hint achter hebben gelaten namelijk de laatste woorden. Die vormen samen Klaas. ( Molboek – Oordeel – leganda –  contra – focus). Neem alle laatste letters van elk woord en je hebt Klaas. Toch wat beter op hem gaan letten!

Maar wat misschien ook wel is opgevallen bij iedereen is dat het laatste woord van deze aflevering ‘molletje’ is, wat gezegd werd door Remy. Is Remy de mol omdat de titel van de aflevering ‘Het laatste woord letterlijk’ heet?

Muzikale hint voor aflevering 2;  Een gesprek waarin Remy te horen is, waarbij hij de zout kar laat vallen.

Mijn verdachten:
– Marjolein
– Remy
– Klaas
– Ellie

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

9 thoughts on “Wie is de mol | molblog 2

   1. Ja dat is moeilijk te zeggen omdat ik het niet gezien heb maar ik vind die laatste hint dan toch ook wel erg sterk.

      1. Haha ja het is echt een apart iemand! Wel heel erg leuk dat ze mee doet, en mocht ze de mol zijn dan is ze natuurlijk daarna als politie niet echt geloofwaardig meer! Haha

 1. Ik heb Klaas nog niet helemaal in het oog. Remy is voor mij echt verdacht omdat hij zo enorm rustig is. Daar kan een mol in schuilen. Zeker door die actie van de kruiwagen.

  1. Remy was echt verdacht na deze aflevering! Ik vond hem al iets opvallen in de eerste aflevering maar nu na de 2e helemaal. Ja die staat zeker op mijn verdachtenlijstje. Nou die kruiwagen zou je wel kunnen verklaren, want het was best zwaar. Misschien toch nog een keertje terug kijken om te kijken of het echt per ongeluk leek of dat hij toch een beetje expres schuin trekt waardoor hij om valt. Wie staan er op jou verdachtenlijstje?

Comments are closed.