Wie is de mol | molblog 1

Wie is de mol 2016 is inmiddels begonnen. Afgelopen vrijdag 2 januari startte de eerste aflevering, en hij was anders. En verwarrend, en toch voelde het gelijk weer vertrouwd. Ik ben een groot wie is de mol fan, en net zoals vorig jaar, maar ik ook dit jaar weer een ‘Molblog’ gedurende het seizoen. Benieuwd naar wat mij is opgevallen in aflevering 1?

Het seizoen startte een heel stuk anders dan dat we gewend waren van wie is de mol! Niet de kandidaten zelf stellen zich voor, maar Art, aan de mol! Ze zitten in een soort verhoorkamer (misschien een hint naar Ellie die werkt bij de politie). Art heeft voor elke kandidaat een dossier, waarin hij de kandidaten beschrijft. Helaas liggen ze op alfabetische volgorde, en zijn de vrouwen van de mannen gescheiden. Jammer hier geen hint, of toch wel? Er zit een groot en waarschijnlijk lang iemand tegenover Art.

De aflevering heette ‘Wijsmaken‘, maar waar dat precies op sloeg dat is moeilijk te achter halen. Art benadrukte behoorlijk dat het zich dit jaar in de Dominicaanse republiek afspeelt, en dat we extra moeten letten op het geld, ofwel ‘Follow the money’. Dat we op het geld moeten letten werd wel duidelijk, toen er ook nog verteld werd dat de mol achterop het geld staat. Helaas is er niet meer te zien dan een aantal blokjes. Maar bij meer geld gaan we misschien meer zien? Het is de maar te hopen dat er zo veel mogelijk geld opgehaald gaat worden.

Het spel begint pas echt als de kandidaten gelijk onder de grond beginnen. In de metro moeten ze namelijk een opdracht doen, waarbij ze totaal 54 personen moeten verzamelen. Natuurlijk wordt deze opdracht niet goed uitgevoerd. Maar toen was er Klaas die zei dat de groep het niet ging halen, en ja hoor de eerste €1000 werd verdiend.

Daarna is het natuurlijk een zaak om een penningmeester aan te wijzen. Eerst mag Ellie dit nog bewaren, maar de dag erna is het toch Klaas die gekozen werd, en dat terwijl hij nog zegt dat hij helemaal geen penningmeester wilde zijn.

Tijd voor het tweede spel,  daarvoor moeten ze eerst met de bus naar Bani. Daar staat hun een zware opdracht te wachten. Een topito zover mogelijk de berg op trekken. Marjolein doet aardig haar best om de opdracht te verpesten. Ja ik trek me helemaal suf *lees ze doet helemaal niets*. Mensen strikken nog even hun veters, en rennen op en neer om te kijken hoever het nog is tot een geld vak. Terwijl ze al in een geld vak staan. Toch wordt er besloten om door te trekken en uiteindelijk eindigt de topito tussen een geld vak en een naam vak. Geen geld verdiend en 3 mensen moeten hun scherm zien. Annemieke, Rop, en Klaas zien hun scherm en krijgen allemaal een groen scherm. Dat betekend dat zij de test niet als slechts hebben gemaakt. Niemand valt deze aflevering dus af.

Mijn verdachten:
– Marjolein
– Ellie
– Taeke

Heel veel theorieën kan ik nu in de eerste aflevering nog niet schetsen, maar dat zal de volgende aflevering al een stuk beter worden. Voor nu viel de kleur groen op, rode nagels (was ook de hint op de radio). En dan nog even terugkomend op de titel ‘Wijsmaken’, het is een vorm van voorlichting, Ellie is politie woordvoerster. Nog maar een paar dagen tot de volgende aflevering.

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

17 thoughts on “Wie is de mol | molblog 1

  1. Ja ik heb er ook zin in 🙂 Ben echt benieuwd wie er als eerste af gaat vallen, misschien airen? Want er was een hint naar haar op een afbeeldingen met uitgang. Achja voor je het weet is het weer zaterdag 🙂

 1. Vind het super leuk om te kijken, was helaas te laat maar heb het meteen terug gekeken. Het gekke is dat voor dat ik begon met afspelen,en zonder dat ik wist wie er mee deden ik een gevoel kreeg dat klaas de mol was. Heel raar omdat ik helemaal niet wist dat er een klaas mee deed, nu hoop ik dus dat hij de mol niet is.

  1. Wauw wat een apart gevoel! Klaas is wel verdacht, maar ik vind hem tot nu toe meer een kandidaat. Misschien dat ik daar de volgende aflevering wel heel anders over denk hoor 🙂 Heerlijk dit gepuzzel, ik vind het zo’n leuk programma!

  1. Haha ja eigenlijk is nu gewoon iedereen nog verdacht. Maar 1 aflevering zegt nog niet veel over wie de mol kan zijn. Hopelijk zien we volgende aflevering meer beelden waaruit we conclusies kunnen trekken!

 2. Wat leuk om te lezen, ik kijk ook super graag naar WIDM! Ik wist ook dat de titel van de eerste aflevering inderdaad iets te maken heeft met de mol, maar ik kon dat ook niet achterhalen. Liefs

  1. Ja ik vind het dit jaar ook wel heel leuk hoe het anders begon. Art aan de tafel met de mol.. Super spannend! Liefs

 3. Oh ik baal echt! Gewoon de eerste aflevering weer gemist, net als de laatste twee afleveringen van Homeland! Zaterdag echt kijken. Ik denk al wel dat Ellie de mol is!

  1. ooh nee?! Vergeten? Aanstaande zaterdag wel kijken hoor, is echt te leuk! En daarna is gelijk een half uurtje moltalk waar ook theorieën worden gedeeld 🙂 Met een samenvatting van de aflevering.

 4. wijsmaken kan ook op Rop slaan, hij speelt volgens mij mee in het programma “de ijzeren eeuw”. Geschiedenisles op een leuke manier. En hij heeft al vaker in zulke educatieve (wijs maken) programma’s mee gedaan.

  1. Dat is inderdaad wel een goeie hint! Die moeten we zeker onthouden. Ik ben ook heel benieuwd wie er als eerste gaat afvallen, er worden helaas geen muzikale hints meer gegeven over de afvaller.

 5. Ik ben ook blij dat het weer begonnen is :). Zo’n eerste aflevering is meestal ook het meest verwarrend, omdat je totaal niet weet waar je op moet gaan letten. Zelf heb ik Remy, Rop en Marjolein nu bovenaan mijn lijst staan.

  1. Ja klopt, alles komt gelijk op je af. En je vind alles opvallend. Daarom misschien ook des te meer benieuwd naar de 2e aflevering. Vooral hoe Marjolein zich gaat gedragen. Ze was zo duidelijk aan het mollen in de eerste aflevering. Daarom hoop ik volgende week een heleboel leuk en interessante tips en hints te kunnen geven. Heb nu al een leuk lijstje verzameld die voorbij gaan komen volgende week!

Comments are closed.