Wetboek voor bloggers

wetboek voor bloggers

Als je je blog naar een hoger level wilt tillen, is het goed om een boek bij de hand te hebben met alle nodige informatie. Ik koos voor het wetboek voor bloggers, en vind dat iedere blogger hier mee gebaat is. Een boek vol handige en interessante informatie voor de beginnende, en gevorderde blogger. Wat staat er allemaal in, en wat vond ik van dit boek?

Het wetboek voor bloggers is een dik boek van ruim 200 pagina’s, vol met nuttige informatie over alle mogelijke onderwerpen die je als blogger zijnde tegen kunt komen. Van het starten van een blog, tot hoe je facturen maakt en wat er nodig is voor de kamer van koophandel. Heel veel informatie, die tevens heel makkelijk wegleest. De eerste 8 hoofdstukken gingen als een speer, daarna werd de stof iets zwaarder en voor mij ook wat onbekender.
wetboek voor bloggers

Wetboek voor bloggers

De informatie die in dit boek staat beschreven is heel begrijpelijk voor iedereen. Of je nu een beginnende blogger bent, of net als mij een gevorderde blogger, voor iedereen staat er genoeg informatie in die je nog niet wist. Zeker de hoofdstukken over gastbloggen, auteursrecht, en de zakelijke kant als facturen, kamer van koophandel, en de belastingdienst. Heb zelfs een aantal plugins in mijn notitieboekje geschreven waarna ik even moet gaan kijken. En zo nog meer notities gemaakt met dingen die ik moet gaan aanpassen of waarna ik even moet gaan kijken.

Het boek gaat over sommige onderwerpen niet heel diep in, maar dat is ook niet nodig. Over onderwerpen als auteursrecht gaat het wel diep in, en vond het ook heel interessant om te lezen. Mijn voorkeur gaat eigenlijk niet voor niets uit naar eigen foto’s. Probeer zo min mogelijk gebruik te maken van foto’s van anderen. En dat staat eigenlijk ook beschreven bij dat hoofdstuk, want het gebruik van foto’s die niet van jou zijn, hebben toch een risico. En op een boete zit denk ik niemand te wachten.
wetboek voor bloggers

Dit 281 bladzijde dik boek is een handvat voor iedere  blogger. Of je nu pas begint, je al een redelijke tijd mee draait, of op het punt staat om te beslissen dat je je blog gaat omzetten naar een bedrijf. Onderwerpen als hosting, lay-outs, privacy, copyright, promotie, writes block, SEO, adverteerders, is voor iedereen groot of klein zeer interessant om te lezen. Ik draai zelf al een tijdje mee in de blogwereld, en sinds oktober 2015 wat serieuzer, maar ik heb toch nog best veel nieuwe dingen bij mogen leren. Dus mocht je twijfelen of er nog wel ‘bruikbare’ informatie in staat voor jou, JA ZEKER!

Een toevoeging voor iedere blogger

Ook nadat je het hele boek gelezen hebt, is het fijn om er af en toe nog eens even doorheen te bladeren. Hoe zat dat nou ook alweer, of waar moet ik op letten bij dat specifieke onderwerp. Een boek is tastbaar, en in feite zou ik al deze informatie ook wel op internet kunnen vinden, maar dat vind ik zelf minder prettig. Ik neem iets beter in mij op, als ik iets in mijn hand heb wat ik lees. Op de een of andere manier snap ik iets dan ook beter, lijkt het wel. Ondanks dat ik dacht dat het misschien af en toe moeilijk leesbaar zou zijn (moeilijke woorden etc), is mij dat voor 100% meegevallen. Alles staat heel duidelijk uitgelegd, en dingen komen steeds terug in andere hoofdstukken. Ik raad je dan ook aan om gewoon van vooraan beginnen te lezen.

 wetboek voor bloggers

Mocht je nou echt een leesfreak zijn heb je dit boek in maximaal 2 dagen gelezen. Zelf deed ik er iets langer over, maar heb dan ook al wel onwijs lang geen boeken gelezen. Vond het wel heel erg interessant om te lezen, en nieuwe dingen te leren. Want dat heb ik zeker, een heleboel nieuwe dingen geleerd. Ik kocht dit boek voor 21,95euro bij Bol.com (affiliate), en ontving hem binnen 3 dagen in huis.

Ik raad iedere blogger dit boek ‘Wetboek voor bloggers’ aan, ook als je denkt dat je alles al weet. Er staan zoveel nieuwe handvatten in dit boek, en genoeg informatie om je als kleine blogger om te zetten naar een zakelijke blogger. Of je dit nu van plan bent of niet, het is toch fijn als je website goed werkt, en de bezoekers zich ook goed kunnen verplaatsen op je blog.

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

4 thoughts on “Wetboek voor bloggers

 1. Heb je er ook wat aan als je het puur voor je eigen lol doet ?
  Ik wil van mijn hobby geen werk maken, maar gewoon bloggen omdat ik het leuk vind en het voor mij werkt..
  heeft dat boek dan ook meerwaarde ??

  1. Er staan veel tips in wat betreft het verbeteren van je blog. Of je dat doet om er je werk van te maken, of voor je hobby dat doet er niet veel toe. Kan voor beide dus gebruikt worden, al richt het boek zich wel op de mogelijkheden om er je werk van te maken. Zelf kan ik van mijn blog nog niet mijn werk maken en is het nu ook puur een hobby waarbij ik steeds meer wil qua mogelijkheden, niet eens in de zin van geld verdienen, maar in de zin van een mooie layout, eigen domein, plugins, seo. Als je niet overweegt om een eigen domein en hosting te nemen dan heb je niet veel aan dit boek. Het richt zich echt op de mogelijkheden om van je wordpress.com blog naar een wordpress.org blog te gaan en alle dingen die er dan bij komen.

   Kan je wel wat fotos via de app sturen als je dat wilt?

 2. Bedankt! Als ik wat info nodig heb dan stuur ik je wel een bericht.
  Ik wens je in ieder geval heel veel succes met het groter worden van je blog !!

 3. Ik ben ook fan van dit boek! Je kunt er zo veel nuttige informatie uit halen. Helaas werd één van de websites die ik gebouwd heb een paar maanden geleden aangevallen. Ik wist dat ik ergens iets gelezen had over goede security plugins. Dat was dus in het Wetboek voor bloggers. Deze plugins hebben de aanvallen niet kunnen stoppen, maar wel erg geholpen. Het boek heeft voor mij dus al zijn geld opgebracht!

Comments are closed.