heksendoorn
Personal

Werken in een pretpark

Werken in een pretpark? Ja zeker! Inmiddels ben ik alweer begonnen aan mijn tweede seizoen in een pretpark, en het lijkt mij leuk om daar iets meer over te vertellen. Hoe is het om in een pretpark te werken, wat doe je dan zoal en is het misschien ook iets voor jou?
Wat doe je als je in een pretpark werkt? Is het leuk? Is het niet saai? Wat doe je met zeurende mensen? Dat zijn nog maar een paar vragen die ik regelmatig te horen krijg als ik vertel dat ik in een pretpark werk. Nu is het pretpark waar ik werk niet het hele jaar open, maar van april tot oktober. Ik ben dus maar een gedeelte van het jaar aan het werk, maar dat maakt het werk zeker niet minder leuk. Na oktober is het gewoon echt te koud om in een attractiepark rond te lopen, vind ik zelf.

Werken in een pretpark?

Toen ik vorig jaar april voor het eerst begon vond ik het enorm spannend. Want is het wel leuk om te werken in een pretpark? En wat doe je met mensen die niet altijd even aardig zijn tegen jou. Nou laat ik zeggen dat je je echt niet druk hoeft te maken over dit soort dingen. Over het algemeen zijn de mensen heel aardig, en willen een leuke dag hebben in het park. Die jij ze als medewerker zeker kunt geven. Zelf sta ik achter de attracties of bij de entree poort, en beide is erg leuk om te doen. Bij de attractie heb je veel contact met mensen, en vinden sommige mensen het leuk om een praatje met je te maken. Zelf vind ik vooral het contact met kinderen erg leuk.

Wat doe ik zoal als ik moet werken?

Als ik bij een attractie ben ingepland dan doe ik ongeveer dit op een dag:
– De attractie besturen en schoonmaken
– Veiligheid bewaken rond de attractie
– Praatje maken met mensen
– Regels in de gaten houden (lengte, roken, eten, etc)
– Schoonmaken in de omgeving van de attractie
Dat zijn ongeveer de dingen die ik zoal doe op een dag als ik bij een attractie sta. Er zijn ook diensten waarbij je aflost, wat in houd dat je mensen bij een attractie pauze geeft. En jij neemt dan tijdelijk de attractie even over, tot ze terug zijn van de pauze. Dat vind ik persoonlijk ook erg leuk om te doen, omdat je veel afwisseling hebt. Je staat bijvoorbeeld even een half uur bij attractie A, gaat dan een half uur bij attractie B staan, en zo ben je continu iets anders aan het doen.

Als je wilt werken in een attractiepark/ pretpark moet je met mensen om willen en kunnen gaan. En verder moet het je natuurlijk wel leuk lijken om er te werken. Want als je geen plezier hebt in je werk, dan is het werk ook niet leuk om naar toe te gaan.

Lijkt jou het leuk om in een pretpark te werken?