Wentelteefjes van oude oliebollen

Wentelteefjes van oude oliebollen

Het nieuwe jaar is begonnen, en we zitten nog met een heleboel oude oliebollen. Je kan ze weggooien (wat natuurlijk hartstikke zonde is!), of je kan er Wentelteefjes van oude oliebollen van maken. Ik laat je zien hoe je ze maakt, en hoe ik ze het liefste eet. (nee niet met suiker!)

Elk jaar blijven wij na oud&nieuw met een heleboel oliebollen zitten. En afgelopen dinsdag bedacht ik daar iets op. Namelijk wentelteefjes van oude oliebollen. Zeker als de oliebollen al een beetje hard en taai beginnen te worden, kun je er nog perfect wentelteefjes van maken. Zeker de moeite waard! Ik laat je dan ook graag zien hoe je dit maakt, en hoe ik ze het liefste eet.

Wentelteefjes van oude oliebollen

Wentelteefjes van oude oliebollen

Je hebt nodig (voor ongeveer 12 wentelteefjes van oude oliebollen):
– 3 oliebollen
– 1 ei
– 100 ml melk
– 1 zakje vanille suiker
– 1 theelepel kaneel
– Ahornsiroop naar eigen smaak
wentelteefjes van oude oliebollen

En zo maak je ze:
– Snijd de oliebollen in plakjes van ongeveer 1 centimeter dik. (dit zijn ongeveer 3 plakken uit 1 oliebol)
– Klop het ei los in een kommetje en voeg de melk toe.
– Voeg hierin ook de vanille suiker en de kaneel toe. En meng dit even goed door elkaar.
– Verwarm een klontje boter in een pan.
– Haal de plakjes oliebol één voor één door het eiermengsel en leg in de pan.
– Bak de plakjes op halfhoog vuur tot ze aan beide kanten goudbruin zijn.
– Leg de wentelteefjes op een bord, en schenk er een goede scheut ahornsiroop overheen.
– Eetsmakelijk!

Wentelteefjes van oude oliebollen

Houd je niet zo van ahornsiroop dan kun je natuurlijk ook altijd wat suiker er overheen strooien. Zelf vind ik de oliebollen met rozijnen / krenten het lekkerste hiermee. Maar beide zijn echt het proberen waard!

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

9 thoughts on “Wentelteefjes van oude oliebollen

Comments are closed.