Welke plugins ik gebruik voor mijn blog?

10 redenen waarom je geen blog moet beginnen

Nu ik al 1,5jaar mijn eigen domein heb, heb ik al aardig wat verschillende dingen uitgeprobeerd. Zo ook welke plugins ik gebruik voor mijn blog. In dit artikel deel ik welke ik gebruik en waarom ik hiervoor heb gekozen. En voor iedereen die het no-follow niet helemaal snapt, ik heb een hele fijne en goede plugin hiervoor!

Toen ik 1,5jaar geleden startte met mijn eigen domein wist ik niet zo goed welke plugins ik moest gaan gebruiken. Ik had er Akismet en Jetpack al tussen staan, en dit zijn ook beide wel echte standaard plugins die beide heel erg goed zijn. Akismet beschermt je website tegen spam, en Jetpack heel onwijs veel mogelijkheden. Hieronder vertel ik er graag meer over.

Welke plugins ik gebruik

Akismet:
Een plugin die je beschermt tegen spam en schadelijke dingen ertussen uit filtert. Ik ben tevreden over deze plugin, want hij heeft toch al 707 spamreacties eruit weten te filteren en totaal 22,167 kwaadaardige aanvallen geblokkeerd. Ik schok wel van dit aantal, maar dit blijkt heel normaal te zijn.

Jetpack:
Jetpack vind ik zelf echt onmisbaar als standaard plugin. Je kunt statistieken bijhouden, deelt automatisch nieuwe artikelen op social media, geeft automatisch aan als je website offline is, je ontvangt meldingen bij een reactie of like, en nog veel meer.

Commentluv:
Een plugin die er voor zorgt als je een reactie achter laat op mijn blog jou laatste artikel van jouw website wordt weergegeven. Een leuk extraatje als iemand reageert op mijn artikelen.

Edit flow:
Zonder deze plugin kan ik niet meer bloggen. De handige kalender waar je kan schuiven is zo onwijs handig. Je kunt snel en makkelijke nieuwe artikel ideeen invoegen.

Google analytics by monsterinsight:
In de 1,5jaar op mijn eigen domein heb ik nu zoveel verschillende plugins gebruikt voor Google analytics, en deze werkt echt het beste van allemaal. Nu wordt eindelijk eens alles geteld, in plaats van ineens dagen lang geen bezoekers, terwijl er wel veel reacties waren. Zeker een aanrader deze plugin.

Nofollowr:
Als je net als mij eigenlijk een noob bent wat links betreft, maar wel graag no-follow links wilt, is deze plugin echt een hele goede. Het enige wat je moet doen is een normale link invoeren, dan naar je voorbeeld artikel gaan en op de link klikken. De link gaat automatisch van groen (follow), naar rood (no-follow). Ideaal!

Pinterest Pin it button:
Inmiddels de 2e keer dat ik deze plugin heb, want heb hem er een tijdelijk vanaf gehaald. Nou vind ik het zelf wel handig om mijn artikelen hiermee te delen op Pinterest. Maar verder merk ik weinig meerwaarde van deze plugin.

Yoast SEO:
Dan de laatste en ook de belangrijkste plugin wat mij betreft. De Yoast SEO zorgt ervoor dat je artikel geoptimaliseerd worden en makkelijk vindbaar zijn voor Google en andere zoekmachines. Natuurlijk moet je wel bij elk artikel het een en ander invullen, maar deze manier is vele mallen makkelijker. Kost mij hooguit 5 minuten per artikel om dit aan te passen. Hierdoor haal ik wel veel bezoekers naar mijn blog via zoekmachines.

En dat waren alle plugins die ik gebruik op mijn blog. Ik geef toe dat ik redelijk wat plugins gebruik, maar sommige dingen zijn gewoon stukken makkelijker met een plugin. Het scheelt je veel tijd, en maakt alles net iets leuker. Ik zou in feiten een aantal plugins kunnen verwijderen die overbodig zijn, maar ik haal hier teveel plezier uit.

Welke plugins gebruik jij voor je website/blog?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

2 thoughts on “Welke plugins ik gebruik voor mijn blog?

  1. Bedankt voor de tips! Ik snap nog steeds niet helemaal hoe dat zit met die no-follow links enzo… toch maar eens uitzoeken! Misschien dat de plugin erbij helpt 🙂

Comments are closed.