Welke fashion style past het beste bij mijn karakter

Autumn is coming

Ik vind het best wel lastig om leuke setjes kleding bij elkaar te vinden die ook nog eens heel erg leuk staan. Vaak trek ik dan ook iets comfortabels aan en ga ik niet voor het mega mooie. Een simpele trui en broek vind ik dan prima. Maar welke fashion style past het beste bij mijn karakter? Of ben ik meer een mengelmoes van alles?

Wie mij regelmatig in het echte leven tegen komt weet precies wat voor soort kleding ik vaak draag. Simpel, vaak dezelfde kleuren en vooral basic en veilig. Ik treed maar heel weinig buiten mijn comfortzone en dat zou ik best wat mee mogen doen.

Welke soorten fashion style is er dan allemaal?

Autumn is coming
Er zijn een aantal stijlen waar je je onder kunt verdelen (of niet!). Ben jij meer een simpele kledingdrager, of zoek je de grenzen op?

Deze kleding stijlen zijn er bijvoorbeeld:
– Classic
– Glam
– Boho
– Casual
– Edgy
– Preppy
– Romantic
– Minimalist
(Er zijn natuurlijk nog veel meer soorten maar ik houd het even bij deze stijlen!)

Als ik mijzelf zou moeten plaatsen onder één van deze stijlen is het waarschijnlijk de minimalist. Simpel, comfortabel en vooral veilig. Maar eigenlijk zou ik best wat meer preppy en boho willen. Of misschien ook wel edgy en romantic. De collectie 10days van Anna van Toor is bijvoorbeeld een collectie die van alles wat wils heeft maar toch comfortabele kleding heeft. Maar naast kledingstukken is het hebben van een winterjas in dezelfde soort kleding stijl natuurlijk ook wel een must. De Beaumont collectie is daar een goed voorbeeld van, ook daar zit weer een hele leuke afwisseling tussen de verschillende fashion stijlen.
Vakantie dagboek – 11 dagen Wildberg Duitsland

Hoe ik toch af en toe de grenzen van mijn comfortzone opzoek!


Een aantal weken geleden bestelde ik kleding bij een andere winkel dan dat ik normaal doe. Daar ging ik al een klein beetje buiten mijn comfortzone, maar wat ik daar bestelde was helemaal het toppunt. Ik vind een croptop echt heel erg mooi, zeker bij een high waisted broek. En zodoende besloot ik een paar weken geleden om dit eens gewoon uit te proberen, retouren kon namelijk altijd nog! Nog geen seconde spijt van gehad, terwijl ik een paar jaar geleden zou zeggen ‘Daar ga ik toch niet in lopen, wie weet wat iedereen over mij gaat zeggen’ of ‘Daar heb ik toch helemaal geen figuur voor, mijn buik is super dik’. Dus misschien is het een combinatie van buiten mijn comfortzone gaan en het beeld over mijzelf bijstellen. Lekker boeiend wat een ander van je vind, je moet toch gewoon lekker doen wat jij leuk vind en waar jij je prettig bij voelt? Zo bestelde ik ook een high waisted kort broekje die ook onwijs leuk is met zijn witte strepen op de bruine stof.

Misschien ben ik dan toch een mengeling van alle soorten stijlen die er zijn. Ik wissel graag het veilige in met iets uitdagends als een leren jasje maar ben ook tevreden met een simpele trui of broek. Toch jammer dat ik niet een paar honderd jaar geleden geboren was toen iedereen in grote baljurken liep, want dat zou zeker bij mijn karakter passen!

Wat voor soort fashion style past het beste bij jou?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met een merk en/of bedrijf
About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

2 thoughts on “Welke fashion style past het beste bij mijn karakter

Comments are closed.