Wat te doen bij reisziekte

afgelopen weekend

Misselijkheid tijdens het reizen is natuurlijk helemaal niet leuk. Ik heb er zelf ook last van, maar er zijn een paar dingen waarvan het minder erg wordt. Die tips deel ik natuurlijk graag met jullie. Hierbij dus mijn tips wat te doen bij reisziekte.

Reisziekte, het is vervelend, maar er zijn veel snufjes tegenwoordig om het te verminderen. Maar of ze allemaal ook zo goed werken, dat betwijfel ik. Zelf heb ik een aantal dingen die de klachten soms wat verminderen, en die deel ik graag met jullie. Want reisziekte is gewoon heel erg vervelend als je het hebt, en dan is iets nieuws uitproberen de moeite waard.

Reisziekte – Mijn tips!

Zelf neem ik altijd iets van pepermunt of kauwgum met pepermunt erin mee. Het werkt niet altijd, maar 8 van de 10 keer verminderd het mijn misselijk na het zuigen op een pepermunt. Ik probeer ook regelmatig een kauwgum met pepermunt smaak te nemen, die werkt bijna net zo goed als de pepermunt zelf. Zeker het proberen waard als je last hebt van wagenziekte.

Daarnaast heb ik ook standaard bij lange ritten een wagenziek tabletje bij me. Die kun je gewoon kopen bij de Kruidvat, en zijn vaak een stuk goedkoper dan bij de apotheek. Helaas werken die ook niet altijd, maar zijn zeker wel de moeite waard om te proberen!

Zelf nog niet uitgeprobeerd, maar ik weet dat ze op de markt zijn. De polsbandjes tegen misselijkheid. Onder andere bij de Hema heb ik ze voorbij zien komen. Zodra ik weer eens bij de Hema kom, dan koop ik ze zeker, om ze uit te gaan proberen. Ook over deze bandjes zijn de meningen verdeeld. Bij sommige werken ze wel, bij andere niet.

Daarbij probeer ik in de auto altijd te focussen op de omgeving om mij heen. Door mij niet te focussen op 1 punt (bijvoorbeeld de voorkant van de auto), wordt ik minder misselijk. Laat je afleiden door de omgeving, al moet de omgeving zich er daar wel toe uitzetten. Niets is zo saai dan een Nederlandse snelweg. Probeer op die momenten te kletsen met de mede mensen in de auto. Die wil ook nog wel eens helpen.

Heb jij nog een goede tip voor mensen met reisziekte?

Tagged in :
About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

2 thoughts on “Wat te doen bij reisziekte

  1. Toch sea bands van Etos.
    En geen permunt maar pepermunt ballen , die tip kreeg ik ooit in zkh na een operatie toen ik misselijk werd van het uit de operatie kamer rijden naar de uitslaapkamer.

Comments are closed.