Wat jij doet onder het studeren!

Brief aan de 10 jaar oudere ik

Nu ik zelf een studie weer aan het volgen ben, heb ik een aantal dingen opgemerkt aan mezelf. Als je aan het studeren bent, ben je met zoveel andere dingen bezig dat er van studeren bijna niets meer komt. Gelukkig heb ik een paar tips voor je, die bij mij heel goed werken!

Studeren kan heel erg leuk zijn, maar dan moet het wel een onderwerp zijn die je aanspreekt. Dat is niet altijd het geval, maar we willen toch allemaal wel onze diploma! En daarvoor zullen we toch echt even onze kiezen op elkaar moeten zetten, en gaan leren!

Wat jij doet onder het studeren?

Als je je boeken voor je hebt, of je bent bezig met een verslag te schrijven, dan is het je vast wel opgevallen dat je telefoon naast je ligt. Ja want die verliezen we niet uit het oog. Even op twitter, dan weer even gluren op facebook. Nog even een fototje op instagram, ooh wacht snapchat moet natuurlijk ook nog even weten dat ik aan het leren ben. En zo ben je een uur verder. Zonde van je tijd, want die had je beter kunnen besteden aan het leren.

Tips voor als je aan het studeren gaat:
1. Leg die telefoon zo ver weg als het kan. Of zet hem helemaal uit, nog beter!
2. Neem een kan met ranja of thee mee naar de plek waar je gaat leren. Zo hoef je niet steeds te stoppen als je dorst krijgt.
3. Muziek wil vaak ook helpen bij het leren. Zet het dan wel zachtjes aan, en niet keihard!
4. Maak een schema. Wanneer ga je leren, wanneer neem je pauze, en wanneer doe je iets anders. Via een schema werken is veel makkelijker!
5. Gun je zelf ook even een pauze. Na die pauze kun je weer met een frisse blik verder. Zo zorg je er ook voor dat je de concentratie blijft houden.

Ik wens je heel veel succes met leren, en met school. Momenteel gaat het met mijn thuisstudie erg goed. Ik vind het leuk om te doen, en kan het prima combineren met bloggen. En op dit moment ben ik het examen aan het plannen! Misschien heb ik tegen de tijd dat dit artikel online komt het examen al afgelegd!

Heb jij tips voor studenten die moeten studeren?

Tagged in :
About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

7 thoughts on “Wat jij doet onder het studeren!

  1. Muziek vind ik ook stimulerend, alleen zorgen dat je niet gaat meezingen, want dan leidt het af. 🙂

    1. ooh echt waar? ik heb het met het doorlezen van bepaalde hoofdstukken wel en met huiswerk maken, maar echt woordjes stampen dan zo min mogelijk geluiden om me heen, haha

Comments are closed.