Wat je kunt doen als je niet op vakantie gaat?

Fotoreportage Krakau

Ga je dit jaar niet op vakantie omdat je geen  geld hebt, of omdat je geen vakantie hebt dit jaar? Geen nood, want er zijn nog genoeg dingen die je wel kunt doen als je niet op vakantie gaat. Ik geef je tips voor als je thuis blijft, en houd daarbij rekening met een klein budget! Want iedereen hoort in de zomer gewoon te genieten.

Zit een vakantie er dit jaar niet in, dan zijn er nog genoeg andere dingen die je wel zou kunnen doen. Wat dacht je van een dagje weg. En het hoeft helemaal niet prijzig te zijn, want je bepaald gewoon zelf hoeveel je wilt uitgeven! Ik kan mij namelijk heel goed voorstellen wat het is om niet op vakantie te kunnen, maar wel leuke dingen willen doen. Dagjes weg is bijna net zo leuk als op vakantie gaan hoor! Je moet het zelf leuk maken. Daarom hieronder een paar tips wat je zou kunnen doen.

Niet op vakantie dit jaar?

Niet getreurd, want er is zowel in Nederland, als net over de grens in Duitsland genoeg te doen. Een dagje weg kan dan net zo leuk zijn als op vakantie gaan. Daarbij kun je op internet vaak al genoeg tips en informatie opzoeken. Een dagje dierentuin in Duitsland is vele malen goedkoper dan hier in Nederland. En een pluspunt is dat het nooit echt zo druk is als hier in Nederland. Je hebt dan rustig de tijd om het park door te gaan.

Wat je kunt doen als je niet op vakantie gaat:
– Een wandeling maken door een bos / natuurgebied
– Een dagje naar de Dierentuin in Nordhord of Rheine in Duitsland (extra goedkoop!)
– Ga een dagje naar het strand
– Bezoek een musea of landgoed
– Kijk eens op vakantieveilingen, en spreek een maximaal bedrag af voor een uitje
– Speel spelletjes (bijvoorbeeld bordspellen)
– Ga naar de film in de bioscoop
– Ga eens zwemmen

En zo zijn er nog veel meer dingen die je zou kunnen doen. Spreek met jezelf en je partner/collega etc af wat je maximaal bedrag is om te besteden, en ga eens op internet zoeken naar activiteiten die je zou kunnen doen. Je zult zien dat er meer dingen te doen zijn die je dacht.

Wat raad jij aan om eens te doen als je weinig te besteden hebt?

Tagged in :
About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

1 comments on “Wat je kunt doen als je niet op vakantie gaat?

  1. Wij zijn al zo een 8 jaar niet meer op vakantie geweest. Puur uit geldgebrek. Toevallig zijn wij laatst een dagje naar Duitsland geweest (ik moest er gewoon even uit met ons drietjes) en vlak over de grens waan je je al echt op vakantie. Ander landschap, ander eten, geweldig! In mijn laatste KeeK op de WeeK heb ik nog verteld over dat dagje uit, ook de dierentuin is daar een stuk goedkoper en zeker leuk. Entree: 6,50 en een prachtig park om te wandelen. Kleve is ook een heel leuke stad.

Comments are closed.