Wat je allemaal kunt met 1 euro

1 euro, tegenwoordig stelt dit niet veel meer voor. Je kunt in mijn beleving nog maar weinig kopen voor 1euro. Als kind kreeg ik wel eens een euro, en daar kon ik dan onwijs veel voor kopen. Maar nu? Niets is minder waar want ik maakte een lijst met wat je allemaal met 1 euro kunt kopen.

Met 1 euro kun je toch meer kopen dan dat ik in eerste instantie voor ogen had. Uiteindelijk was ik toch verbaasd naar de hoeveelheid, en de praktische en handige producten die je daarvan kunt kopen.

Wat je allemaal kunt kopen met 1euro

Maar liefst 1000 producten zijn bij de winkelketen Action te koop voor maar 1euro of minder. Denk hierbij aan een bolletje wol, aanstekers, wegwerpbekers en bordjes, maar ook knutsel producten en huishoudproducten. Je kunt het zo gek niet bedenken en ze hebben het in hun 1000 producten zitten.

Ook in de supermarkt zijn er nog redelijk wat producten van 1euro of minder. Denk bijvoorbeeld aan huismerk jam, broodbeleg in de koeling, pasta, rijst, koffiemelk, suiker, pastasaus, tomatenpuree, tomatensap. Zo maar een paar dingen die je kunt kopen voor 1 euro of minder. Natuurlijk zijn dat geen merk producten, maar bij Keuringsdienst van Waarde heb ik geleerd dat er geen verschil is daartussen. Zo wordt de goedkoopste melk, samen met de optimel melk gemaakt in 1 fabriek. 1 melk die in 7 verschillende pakken gaat, en dus ook 7 verschillende prijzen heeft. Geloof je het niet? Kijk de aflevering over melk maar eens terug bij Keuringsdienst van Waarde. Het verschil van 0,65cent per pak of 1,29 per pak.

Bij de Ikea hebben ze bijvoorbeeld ook regelmatig geurkaarsen voor 0,49cent of een grotere pot voor 0,99cent. Ik nam laatst ook een geurkaars met 20 branduren mee voor 0,49cent. Geur van bosvruchten, echt heel lekker! En ook nog eens zeer betaalbaar.

En zo zijn er toch best wel veel producten in de winkels die je voor maar 1 euro kunt kopen. Het is uiteraard even verder kijken dan je neus lang is, maar dan kun je wel goedkoop aan producten komen.

Kan jij zo eens een product opnoemen die je voor 1 euro of minder kunt kopen?

Volg:

3 Reacties

 1. 7 augustus / 22:04

  Je hebt inderdaad best nog wel producten van rond de euro. Vooral bij zaken als de Action!

  • Carolien
   Auteur
   8 augustus / 10:38

   Ja precies, vooral Action heeft veel dingen onder een euro.

 2. 8 augustus / 11:14

  Ik ben een groot, groot fan van de Action, ze hebben nagenoeg alles wat je nodig hebt. Van oplaadkabels tot gereedschap. Gewoon zuinig op je spullen zijn en het is degelijk materiaal 😀