Wat is PEA? En waar is dat goed voor?

pea

Sinds dat ik ben gestopt met de medische molen, ben ik aan de PEA tabletten. Nu zullen vrij weinig mensen weten wat dit is en waar dat goed voor is. Daarom heb ik mijn bevindingen op een rij gezet en vertel ik je waarom jij ook PEA zou moeten gebruiken.

PEA staat voor een heel moeilijk en lang woord namelijk Palmitoylethanolamide. In de homeopathie wordt het veel/vaak toegepast. Zelf gebruik ik het nu ongeveer een jaar en mijn leven is daardoor flink verbeterd!

Wat is PEA?

PEA oftewel Palmitoylethanolamide is een natuurlijke pijnstiller. Dit stofje komt van nature gewoon voor in ons lichaam en zit ook met hele kleine hoeveelheden in vlees, vis, eieren en soja. Het is dus een lichaamseigen stof die bij mensen met chronische aandoeningen en pijnklachten waarschijnlijk in mindere maten voorkomen. Een extra hoge dosis van PEA kan dan voor verlichting zorgen.
PEA heeft namelijk een ontstekingsremmende werking die werkt via biologische modulatie van membraanreceptoren. (lekker medisch he! sorry dar krijg je met een afgeronde medische studie). Doordat het een lichaamseigen stof is heeft het ook geen bijwerkingen wat andere pijnstillers wel hebben.

PEA is geen geneesmiddel en kun je gewoon kopen op internet (bol.com, onlinedrogist) maar ook bij Kruidvat, trekpleister etc hebben ze het van bijvoorbeeld Lucovitaal. Onder artsen en huisartsen is er veel te weinig bekend over PEA en je zult dan ook niet extra informatie kunnen inwinnen. Mijn eigen huisarts kende het ook niet, maar in Nederland groeit de groep huisartsen en artsen die dit middel toepassen.

Waarvoor kun je PEA gebruiken?


Voor deze klachten en aandoeningen zijn via klinische studies gebleken dat ze effectief zijn.
– Neuropatische pijn
– Zenuwpijn
– Reumatische pijn
– Hernia
– Rugpijn
– Stuitpijn
– Aangezichtspijn
– Botvliesontsteking
– Dystrofie
– Fibromyalgie
– Gordelroos
– Dermatitis
– Endometroise
– Menstruariepijn
– Vaginale pijn

Verder kun je PEA ook voor andere soorten pijn gebruiken.
pea

Hoe wordt PEA Pure gebruikt?

PEA is te verkrijgen in capsules van 400 mg die je 3x daags met een groot glas moet innemen. Dit deed ik zelf zo’n 3 maanden, daarna heb ik afgebouwd naar 1 tablet per dag.

Bij dit middel moet je niet gelijk een reactie of verlichting verwachten. Dit komt doordat het werkt via biologische modulatie van membraanrecptoren. Daardoor zal je langzaam aan verbetering merken. Vaak tussen de 1 en 3 weken (Zelf merkte ik na 1 week al verschil). Maar het kan ook langer duren voordat je iets merkt, dit is per persoon verschillend.

Waarom ik PEA gebruik!

Toen ik de diagnose Fibromyalgie kreeg en ik al veel pijnstillers en vitamines had geprobeerd ging ik op zoek naar andere middelen die konden helpen. Mijn oog viel eerst op de vele Amerikaanse artikelen die ik las over CBD tabletten, werken overigens ook top hiervoor. Maar ook PEA kwam regelmatig terug. Heel erg onbekend bij artsen en huisartsen (mijn huisarts wist niet eens wat het was!). Maar in de homeopathie wordt PEA veel gebruikt. Zo ging ik op zoek naar PEA tabletten op internet en er ging een wereld voor mij open. Het is erg makkelijk te verkrijgen en ik gebruik die van het merk Lucovitaal die ook betaalbaar zijn. Naast dat het voor de Fibromyalgie werkt (verminderd de pijnprikkels), heeft het ook een positief effect op mijn darmen (ziekte van Crohn). Ik merk ook als ik een keer ben vergeten zoveel verschil, ben sneller moe, vaker en sneller pijn, draaierige darmen (meer pijnprikkels). In het begin duurde het ongeveer een week toen ik verschil begon te merken van de pijnklachten die ik had door de Fibromyalgie. Die zijn nu zoveel minder en veel dragelijker geworden.

Ik ben een tijdje gestopt met de tabletten maar de klachten kwamen al snel weer terug. Dus inmiddels slik ik het alweer ruim 3 maanden en de klachten zijn weer veel minder.

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

1 comments on “Wat is PEA? En waar is dat goed voor?

 1. Wat een fijne post.
  Ze hadden ooit bij mij ook deze diagnose gesteld.
  Maar gelukkig had ik dit niet.
  Helaas wel zoveel andere dingen….
  Ik ga hier zeker naar op zoek….Is dit op recept verkrijgbaar of moet men dit zelf kopen?
  Dank je.

  Een fijne dag 😉

Comments are closed.