Wat is Manifesteren en waarom is dat nu hip?

studentendrukwerk

Ik ben nu al een aantal maanden bezig om mij te verdiepen in Manifesteren. Wat is het, waarom is dat nu ineens zo hip en waarom dit dé manier is voor een mooi leven? Ik ga je er alles over vertellen (wat ik ervan weet) en vertel je ook mijn persoonlijke verhaal en ervaring.

Manifesteren, iets wat op mijn pad kwam tijdens mijn reis door de edelstenen. Eerst vond ik het maar vaag en apart, maar toen ik er meer over ging lezen vond ik het eigenlijk heel mooi en bijzonder. De wet van aantrekking, hoe jij je brein/hersenen kunt motiveren om patronen te doorbreken. Ja daar geloof ik zeker in. Want ga maar eens bij jezelf na, ben jij negatief, dan zal je over heel veel dingen ineens ook negatief denken. Maar als je datzelfde maar dan positief maakt, dan ineens gebeuren er allemaal positieve dingen. Niets geen toeval, dit is de wet van aantrekking!

Wat is manifesteren?

Manifesteren, letterlijk; Zorgen dat iets gebeurt.
Het vermogen om precies te creëren wat jij wilt in het leven, aan te trekken waar je naar verlangt.
Eigenlijk heel bijzonder toch? Maar het is zeker niet zo dat als je zegt ‘ik wil een miljoen euro’ dat je dan ineens een miljoen euro krijgt. Nee!! Met manifesteren ga je juist ook op zoek naar de mogelijkheden om die miljoen euro te bereiken. Wat heb je daarvoor nodig, hoe gemotiveerd ben je om dat te bereiken? Nu nemen we dus een miljoen euro als voorbeeld. Dat kan natuurlijk ontzettend groot en onhaalbaar zijn, maar als je die toch best wel negatieve gedachten omzet in positieve gedachten.. Wat hier heel erg bij helpt is het visualiseren van dit doel. Bedenk je waarom je die miljoen euro wilt, en welke reis je hiervoor uitlegt. Door te visualiseren denkt je brein dat het echt gebeurt en dit is heel belangrijk bij jou manifestatie reis! Vind je het lastig om in je hoofd duidelijk te hebben hoe jij je doelen wilt bereiken of je doelen wilt vormgeven, dan is het maken van een visionboard een heel belangrijk onderdeel waar je mee begint.

Zelf heb ik ook een visionboard gemaakt in Canva. Deze heb ik als bureaubladachtergrond ingesteld en daardoor word ik elke dag herinnert aan mijn doelen. Over het visionboard schreef ik een tijdje terug al een blog, lees die zeker even terug als je ook zoiets wilt maken!

Waarom is het nu hip en mijn persoonlijke ervaring?


Je leest en hoort het waarschijnlijk regelmatig in de media. Want veel BN-ers en celebraties zijn ook bezig met manifesteren. Het is echt niet zo zweverig als je misschien nu denkt.
Natuurlijk wil ik ook mijn manifestatie reis met je delen, puur om te laten zien dat deze nuchtere dame ook bezig is met manifesteren. Nu heb ik nog niet echt succesverhalen die ik met je kan delen, maar ik heb dus wel echt een heel duidelijk visionboard gemaakt waar ik heel 2023 aan wil werken. Het zijn privé doelen maar voornamelijk zakelijke doelen. Die zakelijke doelen heb ik nodig om mijn privé doelen te bereiken. Bijvoorbeeld het kopen van een huis. Ik ga nu mijn 3e hele boekjaar in met mijn bedrijf, dus na dit jaar wordt het als goed is makkelijker om een hypotheek voor een huis te krijgen. En dat huis, dat heb ik al helemaal gevisualiseerd! Ik ben in ieder geval druk bezig met het manifesteren van mijn doelen!

Ken jij manifesteren?

Tagged in :
About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.