Wat is glamping en waarom jij dit zou moeten doen?

camping gids

Glamping, je hebt het misschien wel eens gehoord of er iets over voorbij zien komen? Niet gek want het wordt steeds populairder! Wat Glamping precies is en waarom jij dit zou moeten doen of overwegen vertel ik je allemaal graag in dit artikel. Want misschien ga jij wel met deze vorm van vakantie vieren de volgende keer.
We kennen natuurlijk allemaal wel gewoon kamperen, in een tentje of met een vouwwagen. Een iets luxere manier van kamperen is natuurlijk met een camper of caravan. Je hebt hier iets meer apparatuur en gemak die je thuis ook hebt. Glamping is in feite een luxe manier van kamperen, maar niet in een camer of caravan! Nee ook niet in een stacaravan.

Wat is glamping?

Als je de afgelopen jaren op een camping hebt gestaan in het zuiden van Europa, denk aan Spanje, Italie, Kroatie of misschien zelfs wel Zuid-Frankrijk, dan heb je ze luxe tenten al wel gezien. Wij kwamen ze zelfs tegen op Landal camping Warsberg in de omgeving van Trier. Mijn interesse werd meteen getrekt en ik overweeg dan ook serieus om dit jaar ook te gaan glampingen (is dat eigenlijk een woord?).

Glamping = glamoureus kamperen, oftewel luxe kamperen. Het beschrijft een kampeerstijl met voorzieningen en bevat een heleboel gemak vergeleken met gewoon kamperen.

Bij deze manier van kamperen kun je denken aan lodgetenten, safaritenten, tipi tenten of zelfs een boomhut! Eerlijk is eerlijk, kamperen wordt nooit meer zo leuk dan met deze vorm!

Wat is luxe? Dat begrip is voor iedereen anders, maar bij deze vorm van kamperen kun je dus wel een heerlijk comfortabel bed verwachten, een prachtig keukenblok voor al je kookkunsten, maar ook prive sanitair!

Waarom zou je dat willen?


Je kunt natuurlijk ook gewoon kiezen voor een stacaravan of huisje. Maar je slaapt dan niet in de buitenlucht, je ervaart het gevoel van kamperen niet! Glamping heeft echt heel veel voordelen, kijk maar eens:

Voordelen van Glamping
– Je hoeft niet je eigen kampeer spullen mee te nemen
– Daardoor kun je (als je bijvoorbeeld met een vouwwagen zou gaan) gewoon 120 km op de snelweg rijden in plaats van 80!
– Daardoor ben je sneller op je vakantie bestemming en hoef je ook niet zo absurd vroeg weg!
– Bij aankomst op de camping staat alles voor je klaar, je hebt gelijk vakantie
– Dus geen gezweet meer om die tent of vouwwagen op te zetten, alles in te richten, de bedden op te maken, de auto uit te pakken etc.
– Je hebt meer luxe dan met je eigen kampeerspullen! Zou jij anders een privé sanitaire voorziening hebben in de tent? Of wat dacht je van die grote koelkast?

Nu ben ik afgelopen jaar 2 maal in een stacaravan op vakantie geweest. De eerste keer in Normandië was heerlijk, omdat het nog redelijk nieuw was en het gemak van aankomen en gelijk vakantie hebben. Maar de tweede vakantie in september die we ook in een stacaravan hebben doorgebracht had ik veel meer vakantie gevoel. Op zich was ik achteraf wel blij dat we in een huisje zaten, omdat het al erg koud werd in de nachten, maar ik miste het kamperen wel heel erg. Dus die glamping vakantie zie ik zelf heel erg zitten! Nu op zoek naar de perfecte camping voor de glamping vakantie!

Heb jij eerder gehoord van glamping?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.