Wat ik wil zien tijdens mijn vakantie naar Frankrijk?

juno beach

Tijdens mijn vakantie naar Frankrijk zijn er een aantal dingen die ik zou willen zien en doen. De voornaamste reden voor deze vakantie is vooral om even niet bezig te zijn met werken. Iets wat ik al snel vergeet omdat ik bijna 24/7 bezig ben met mijn bedrijf. Dus tijd voor ontspanning!

Eerder in een blog kon je al lezen dat ik in mei een weekje naar Noord Frankrijk ga. Naar Camping La dune Blanche om precies te zijn, wat dicht bij het strand ligt. Ontzettend veel zin in!

Bezienswaardigheden die ik wil zien

Hieronder vindt u een aantal dingen die ik heb opgeschreven:
1. De Opaalkust: Deze prachtige kustlijn biedt adembenemende uitzichten en heeft vele mooie stranden, zoals het strand van Cap Blanc-Nez.
2. Het stadscentrum van Calais: Deze historische stad heeft een rijke geschiedenis en heeft enkele mooie bezienswaardigheden, zoals het stadhuis, het belfort en de kerk Notre-Dame.
3. Het kasteel van Boulogne-sur-Mer: Dit kasteel is gebouwd in de 13e eeuw en is nu een museum met tentoonstellingen over de geschiedenis van Boulogne-sur-Mer.
4. Het museum van het Louvre-Lens: Dit museum ligt op ongeveer 45 minuten rijden van Calais en heeft een uitgebreide collectie kunstwerken, waaronder werken van grote meesters zoals Leonardo da Vinci en Rembrandt.
5. Het Nausicaa Aquarium: Dit aquarium, gelegen in Boulogne-sur-Mer, biedt een kijkje in het onderwaterleven van de Noordzee en heeft verschillende tentoonstellingen en activiteiten.
6. De Cap Blanc-Nez en Cap Gris-Nez: Deze twee kaapgebieden bieden een adembenemend uitzicht op de Opaalkust en zijn ideaal om te wandelen en te fietsen.
7. Het Musée de la Coupole: Dit museum, gelegen in de buurt van Saint-Omer, biedt informatie over de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en de rol van de V2-raketten in de oorlog.

Of ik ook al deze dingen ga bezoeken dat is nog maar de vraag. Deze vakantie ga ik vooral niets plannen en per dag bekijken waar ik wel of geen zin in heb. Niets moet, alles mag deze vakantie!

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.