Wat ik graag nog eens wil uitproberen – eten

gevulde courgette

In deze nieuwe serie artikelen, probeer ik te omschrijven per onderwerp wat ik graag nog eens wil uitproberen. Ik begin met eten, want daar kan ik zo al een aantal gerechten van opnoemen die op mijn lijstje staan. Een soort openbare to-do list, of bucketlist achtige setting.

Er zijn zo een aantal dingen die ik kan bedenken die ik graag nog eens wil uitproberen. Dit keer eten, want heb jij niet eens iets gezien en gedacht, dat wil ik proberen? Ik wil, en hieronder deel ik dan ook mijn lijst. Het zijn niet allemaal recepten, maar ook eet producten. Als je het leest, wordt dat vanzelf duidelijk.

Wat ik graag nog eens wil uitproberen – Eten

Nr. 1: Haring
Nog nooit gehad, maar zo benieuwd hoe het smaakt. Iedereen zegt dat je er van moet houden. De ene vind het lekker met uitjes, de ander heeft liever zonder. Ik wil dit al heel lang eens proberen.

Nr. 2:  Garnalen & Oesters
Ook dit staat op mijn lijstje. Garnalen lijkt mij wel lekker maar oesters moet een ander verhaal zijn. Al moet ik natuurlijk het eerst proeven voordat ik mijn oordeel kan geven.

Nr. 3: Peking eend
Dit lijkt me echt zo onwijs lekker. Heerlijk krokant lijkt me dat. Zeker hoog op mijn lijstje!

Nr. 4: Macaroni / Spagetti uit Italie
Ik ben dol op macaroni en spagetti, maar heb nooit de originele uit Italie gegeten. Die zou ik dan ook graag eens willen proberen. Ben dol op alle sauzen die tomaat bevatten.

Nr. 5: Pumpkin cake (pompoen taart)
Ik vind pompoen echt heerlijk, het liefst in soepvorm. En ben dan ook wel heel benieuwd hoe een pompoentaart smaakt. Of ik dat ook lekker vind.

Nr. 6: Bananenbrood
Ook nog nooit gegeten, maar wel dol op bananen. Heel benieuwd naar de smaak en structuur hiervan

Nr. 7: Noodles bij een Thais afhaalrestaurant
Vaak als we in Essen zijn loop ik langs een thais restaurantje, en zie je allemaal mensen met van die vierkantje hoge bakjes met noodles erin. Die wil ik echt eens uitproberen! Ben dol op noodles, dus ook die zullen wel goed in de smaak vallen.

Nr. 8: Engels ontbijt
Al moet ik er nu nog niet aan denken, toch lijkt me een engels ontbijt uitproberen heel erg leuk. Witte bonen in tomatensaus kun je me voor wakker maken. Eieren zullen ook nog wel gaan, maar de worstjes zullen een strijd worden.

Nr. 9: Verschillende soepen
Aardappelsoep, komkommersoep, courgettesoep, en zo kan ik nog meer bijzondere soepen opnoemen die ik graag eens wil proberen.

Nr. 10: Zaden
Bijvoorbeeld Chia zaadjes, de ‘superfoods’ achtige dingen. Die wil ik ook graag nog eens proberen.

Wat zou jij graag nog eens willen proberen qua eten?

4 thoughts on “Wat ik graag nog eens wil uitproberen – eten

  1. Leuk lijstje! Ga je jezelf toch afvragen wat jij eens zou willen proberen met eten. Moeilijke vraag 🙂

  2. Ik ben ook zo benieuwd naar echte pumpkin pie! Wil dit zo graag een keertje in Amerika eten.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: