Wat ik in 2022 anders wil doen?

Bizar eigenlijk dat het over een paar dagen al 2022 is! Voor mijn gevoel is het nog ergens in oktober. Maar goed, dit jaar heb ik onwijs grote stappen gezet, letterlijk en figuurlijk! Maar er zijn ook dingen die ik als leermoment mee neem naar volgend jaar. Wat ik in 2022 anders wil doen?

2021 was mijn allereerste jaar als fulltime ondernemer. Ik had er namelijk geen extra baan naast zoals alle voorgaande jaren. Onwijs spannend vond ik dat maar ik wist dat als ik dit wilde laten groeien ik er ook volledig voor moest gaan. Dus op 1 januari besloot ik fulltime te gaan ondernemen!

Leerpunten die ik meeneem naar 2022

Op mijn blog heb je kunnen lezen dat 2021 geen makkelijk jaar voor mij was. Ik was vooral begin van het jaar tot ongeveer juni erg ziek en heb zelfs in mei een zware operatie gehad. Voor mijn gevoel had ik heel de maand mei in het ziekenhuis gelegen (ik lag die maand ook meer in het ziekenhuis dan dat ik thuis had doorgebracht). En had die maand, maar ook in april heel weg weinig aan mijn bedrijf gewerkt. Dat brengt mij ook gelijk op de eerste leerpunt die ik meeneem naar 2022!

  1. Vooruit werken
    Ik wil sowieso voor de blog veel meer vooruit werken. Zoals iedereen weet ik natuurlijk ook niet wat de toekomst brengt maar wat ik wel weet is dat ik veel meer klaar moet hebben zodat het een bepaalde soort stress wegneemt die ik ervaar als er niets ingepland staat. In 2022 wil ik dan ook minimaal 2 weken vooruit hebben gewerkt, het liefst zelfs een maand zodat ik echt een voorsprong opbouw. Natuurlijk is en blijft er altijd ruimte voor spontane artikelen maar dan heb ik wel altijd een lijst met artikelen die meteen online kunnen.

  2. Minder uren werken
    Dit jaar (2021) heb ik soms werkweken gemaakt van 70+ uur. Altijd maar bezig zijn met mijn bedrijf is voor mij erg leuk maar ik zou in 2022 graag minder uren gaan draaien en meer leuke dingen gaan doen. Dagjes weg, naar musicals, dierentuinen of stedentrips maken. Dat kan ik ook zeker gaan behalen als ik zorg dat ik vooruit werk. Als er al veel klaar staat dan hoef ik in principe daarna ook minder uren te werken. Natuurlijk blijft de webshop doorlopen maar als ik 2uurtjes per dag uittrek om bestellingen in te pakken en de administratie bij te werken dan kan ik de andere uren besteden aan andere dingen. Het leven is een stuk leuker als je ervan kan genieten!

  3. Natural Blooming bekender maken
    Door meer naamsbekendheid zullen meer mensen de webshop vinden en dat levert ook meer verkopen op. Het afgelopen jaar heb ik echt helemaal niets aan adverteren, samenwerkingen en noem het maar op. Alle bestellingen die binnen kwamen zijn ontstaan uit misschien wel puur geluk. Door te gaan werken met advertenties, eventuele samenwerkingen hoop ik dat de webshop door nog meer mensen wordt gevonden. Dat geldt natuurlijk ook voor de webshop hier op LiefsCarolien.nl

Natuurlijk zijn er nog meer leerpunten die ik meeneem naar 2022 maar, dit zijn wel echt de belangrijkste en grootste punten!

Zijn er leermomenten die jij meeneemt naar volgend jaar?

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.