Wat ik in 2019 anders ga doen?

Winterse outfit met 2 verschillende dames riemen combineren

Het is bijna 2019 en dat betekend dat ik terug kijk naar het afgelopen jaar en mezelf afvraag of ik op deze manier door wil blijven gaan. Dat ik het anders ga doen is zeker maar wat wil ik anders doen en waarom? Dat ga ik je in dit artikel allemaal vertellen.

Wie mij volgt (al langer) weet dat ik elk jaar mezelf een aantal doelen stel. Persoonlijke doelen maar ook doelen voor mijn blog. Nu kon je gisteren (in het vorige artikel) al lezen dat het met de doelen voor 2018 wel heel erg goed is gegaan en dat ik nagenoeg alles heb kunnen bereiken. Toch wil ik het in 2019 net even iets anders gaan aanpakken en dat ga ik je nu vertellen.

2019 wordt anders!

Ik zit er al een lange tijd over na te denken om iets minder artikelen te plaatsen op mijn blog. Gewoon om te kijken of dat misschien beter is voor mijn bezoekersaantallen (die zijn de afgelopen tijd onwijs gestegen) maar ook om mezelf iets minder druk elke week op te leggen qua schrijven. Nu spendeer ik de weekenden door enkel en alleen (heel vaak in ieder geval) bezig te zijn met mijn blog. 7 artikelen per week is toch best wel lastig als je hier maar een beperkte tijd voor hebt. Nu is het schrijven niet eens zo’n probleem maar wel het bedenken van elke week die 7 nieuwe onderwerpen. Daarom wil ik het in 2019 anders aanpakken en ik heb op papier gezet wat ik precies wil gaan doen. De eerste stap wordt om in ieder geval de dinsdag en vrijdag geen artikel online te laten komen. Er staan genoeg artikelen online die wel gelezen kunnen worden.

Maar hoe ga je dat organiseren?

Als ik in ieder geval 2 artikelen per week minder online plaats scheelt dat al een beetje. Hierdoor krijg ik (hopelijk!) iets meer tijd om meer diepgang in mijn artikelen te creëren en de focus te leggen op bepaalde onderwerpen die al een tijdje vooruit geschoven worden. Ik houd echt van bloggen en zou absoluut niet zonder kunnen maar ik ben klaar om iets nieuws uit te proberen. En ik denk dat het minder plaatsen daar bij hoort om uiteindelijk bij mijn gewenste resultaat te komen.
De dinsdag en vrijdag heb ik doelbewust gekozen omdat dit de dagen zijn die minder goed bezocht worden dan de overige dagen.
Wat ik nog meer anders wil doen is werken met thema’s. Ik wil bepaalde thema’s toe gaan passen die voornamelijk te maken hebben met de jaargetijden, feestdagen of andere bijzondere gelegenheden (dat leg ik vast nog een keer uit).

Wat gaat er naast dit nog meer veranderen?


Hiernaast komen er nog een aantal veranderingen die niet zozeer zichtbaar zijn op mijn blog maar wel achter de schermen. Zo heb ik onwijs veel producten liggen waarover ik nog wil schrijven en is het tijd om deze een plekje te geven op mijn blog. Ik wil voor mezelf een aantal vaste momenten creëren waarbij ik ga schrijven en foto’s maken. Ook wil ik een aantal artikelen klaar hebben staan die op elk moment ingepland kunnen worden. Zo heb ik op mijn blog agenda ook niet alles vast gepland maar kan ik nog genoeg schuiven en houd ik genoeg ruimte voor spontane artikelen. Want die vind ik nog altijd het fijnste om te schrijven.
Dat is eigenlijk voor nu alles wat ik anders ga doen in 2019 met mijn blog.

Wat ga je privé anders doen dan?

Af en toe loop je met jezelf in de knoop en weet je gewoon dat er iets moet veranderen. Zo heb ik best een stapel met punten die ik privé anders wil doen. Ik wil echt voor een redelijk stabiel en vast inkomen gaan in 2019. Dat betekend dat ik echt die 4 dagen per week wil (blijven) werken en ook dat ik niet meer terug ga naar mijn oude baan. Dat ga ik waarschijnlijk wel heel erg missen maar de inkomsten schommelen dan teveel en het scheelt per uur toch 1,5euro wat per dag best veel geld is. Daarbij kan ik het dan zeker af met 4 dagen werken en heb ik elk weekend ook echt weekend. Maar men, wat ga ik dat missen zeg! Maar soms moet je knopen door hakken.
Wat ook anders gaat is dat ik graag een opruiming wil houden tussen mijn spullen. Zo ben ik al aan het minimaliseren geslagen qua kaarsen en beauty producten maar ik denk dat ik ook eens door mijn uitzet heen ga. Wat wil ik echt houden en vind ik mooi en wat wil ik eigenlijk niet hebben of vind ik toch niet mooi. Tijd om keuzes te maken! En ik heb echt belachelijk veel drinkbekers die ik eigenlijk niet mooi vind dus tijd om een ander daar blij mee te maken!

Dus al met al heb ik toch aardig wat punten die ik anders wil gaan doen. Maar uiteindelijk voor een goed doel ; Gelukkiger leven!

Houd jij wel eens een opruiming van je spullen?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

2 thoughts on “Wat ik in 2019 anders ga doen?

Comments are closed.