Wat ik dit jaar wil zien in Normandie?

Mont saint michel

Het 2e jaar op rij naar dezelfde plek, wie had gedacht dat ik dat nog wilde? Maar de schoonheid van Normandië verveelt niet, dus gaan we dit jaar gezellig nog een keer. De rust, het heerlijke eten en de vele bezienswaardigheden nodigen ons nog eens uit. Maar wat wil ik dit jaar zien in Normandië?

Vorig jaar heb ik al best een aantal dingen gezien, maar er zijn nog zoveel meer mooie dingen die ik wil gaan zien. Daarom leek het mij leuk om een soort wish list te maken voor mijn vakantie naar Normandië in mei. Welke plekken wil ik graag gaan bezoeken?

Wat wil ik zien in Normandië

Omdat ik vorig jaar natuurlijk ook al in Normandië ben geweest heb ik al wel een aantal dingen bezocht. Wil je graag weten wat ik al heb kunnen afstrepen van mijn lijstje voor Normandië, lees dan dit artikel terug. Daarin vertel ik onder meer over wat ik allemaal heb gedaan tijdens mijn vakantie.

1. Abdij van Jumieges
Dit schijnt één van de mooiste abdijen van Normandië te zijn. Opgericht in 654, met periodes van vernietiging en wederopbouw staat nu enkel nog zijn karkas er. Het lijkt mij dus echt heel tof om hier naar toe te gaan op de heenweg of terugweg omdat het best nog wel een stuk rijden is vanaf de camping waar wij zitten. Maar tijdens de heen of terugreis komen we er bijna langs.

2. Landingsmuseum van Utah Beach
Omdat ik al het museum op Juno Beach heb bezocht wil ik toch nog een museum van de oorlog bezoeken. Want daar staat Normandië natuurlijk wel om bekend.
outfit koude zomerse dagen

3. Normandy American Cemetery
Deze grote begraafplaats waar totaal 9387 Amerikaanse soldaten liggen begraven is niet alleen indrukwekkend vanwege zijn oppervlakte maar ook vanwege de ligging.

4. Pegasus Bridge
Hier reden we tijdens de terugreis vorig jaar toevallig langs maar konden niet stoppen omdat het er mega druk was. Dit jaar willen we er op de heenreis zeker weer langs rijden om dan in ieder geval wel een parkeerplaats te bemachtigen.

5. Batterij van Longues sur Mer
Het was de bedoeling dat we dit de vorige keer al gingen bezoeken maar dat kwam er niet van. Dus deze gaat gewoon weer op mijn wish list, want dit lijkt mij dus wel heel gaaf om te zien! Ze zijn namelijk nog redelijk in tact.

Wat ik vorig jaar al heb gezien?

Vorig jaar heb ik ook redelijk veel dingen gezien. Zo ben ik naar Mont Saint Michel geweest wat echt prachtig was. Daar kun je ook het een en ander over terug lezen op mijn blog (link naar artikel). Maar heb ik ook Pointe du hoc bezocht wat heel bizar was om te zien en te beleven. Het uitzicht over de zee, de ruïnes die nog over waren van de bunkers en alle bomkraters in het gebied. Maar wat ik ook zeker heel erg de moeite waard vond was het museum op Juno Beach. De film die aan het einde van het museum wordt afgespeeld is zo indrukwekkend, daarna kun je niet meer ‘normaal’ over het strand heen lopen. Maar ik heb natuurlijk ook nog wel meer gezien, dus het terug lezen van die artikelen is echt de moeite waard als jij ook een vakantie hebt geboekt (of wilt boeken) naar Normandië.

Ben jij al eens in Normandië geweest?

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

2 thoughts on “Wat ik dit jaar wil zien in Normandie?

  1. Wat een briljant idee om voordat je op holiday gaat een lijst te was te maken wat je zoal wil gaan zien of doen….
    Prachtige foto’s.

    Een mooie dag

  2. Ik ben ook wel eens in Normanië geweest, alleen al indrukwekkend om daar rond te lopen.. veel plezier!

Comments are closed.