Wat ik deed op 29 december 2017?

29 december 2017

29 december 2017, een bijzondere dag! Mijn ouders waren die dag namelijk 25 jaar getrouwd, en wij (de kinderen) hadden iets leuks voor hun georganiseerd. Wat ik deed op 29 december 2017, gaat de boeken in als een mooie herinnering. Maar waarom? Dat vertel ik je nu heel graag in dit artikel, inclusief leuke foto’s van die dag!

Op kerstavond begon het allemaal, wij (mijn broertjes en ik) gaven mijn ouders een envelop met een grote kaart erin. Op die kaart had ik eerder die dag de routebeschrijving naar het cadeau geschreven. Mijn ouders hebben het niet breed, en daarom is zo’n uitje/cadeau extra speciaal. Wij besloten namelijk om een dagje efteling inclusief pannenkoeken bij polles keuken te gaan geven. Mijn ouders willen al heel lang naar de winter efteling, en daarom leek ons dit het perfecte cadeau. En wat is leuker dan dit gewoon op de trouwdag zelf te doen!

29 december 2017

29 december 2017
Via de anwb kon ik aan goedkopere kaartjes komen, en dat scheelde toch best wel als je met 5 personen gaat. De efteling is best prijzig, maar het helemaal waard. Op de dag zelf (vrijdag 29 december 2017) stapten wij om 9uur in de auto om richting Kaatsheuvel te rijden. Het zou die dag redelijk slecht weer worden met eerst sneeuw en later natte sneeuw. Uiteindelijk viel het wel mee, maar toch waren we aan het eind van de dag helemaal nat geworden. Maar even terug naar het begin van de dag.
29 december 2017

We hadden dus een auto rit van zeker 1,5uur voor onze kiezen. Eenmaal daar (nog voor 11uur), moesten ze eerst naar de wc, en vervolgens liepen we door naar de ingang om onze kaartjes te laten scannen. En mensen, het was echt heel erg druk! We hadden thuis al afgesproken om eerst naar symbolica te gaan. Maar omdat de rij zo onwijs lang was, gingen we eerst naar droomvlucht. Mijn broertjes wilde niet wachten in de rij en gingen samen naar villa volta, waar ik na de droomvlucht met mijn moeder ook nog in ben geweest. Mijn favoriete attracties. Als klein kind rende ik op en neer tussen die 2 attracties (al meer dan 15 jaar geleden!). Dit was mijn 3e of 4e keer in de Efteling, en ben nog altijd zwaar aan het twijfelen of ik geen jaar abonnement moet gaan nemen. De efteling is eigenlijk het enige park in Nederland waar ik zeker wel elke week naar toe zou willen. Zoveel variatie aan attracties, en niet overheersend met achtbanen (waar ik niet zo van houdt).

29 december 2017
Maar omdat ik nu alweer aan het afdwalen ben. Na villa volta liepen we richting de Carnaval festival. Ooh mensen daar heb ik zo gelachen. Vervolgens door in de stromende regen (en mijn schoenen die het water ineens omarmde als dikke vrienden) naar e Fata morgana. Omdat het zo druk was, was het tegen die tijd om rond half 4. We besloten om maar vroeg te gaan eten, en na het eten door te gaan naar symbolica, in de hoop dat het dan wat rustiger was (80 minuten wachttijd is echt niet te doen!). We liepen langs het spookslot en besloten om dit nog even te doen voor het eten.

Eten bij Polles keuken!

29 december 2017
We hadden dus afgesproken om bij Polles keuken te gaan eten. Ook daar stond een wachtrij, maar gelukkig konden we na 20minuten aanschuiven aan tafel. Eerst drinken en een broodpannetje besteld, en even later bestelde wij de pannenkoeken. Iedereen had een andere pannenkoek, en ze waren echt mega voedzaam en lekker! Omdat ik mijn camera in mijn hand had vroeg het meisje die de pannenkoeken kwam brengen of ze een foto zou maken van ons allemaal. Dat leek mij een goed idee, en per ongeluk liet mijn moeder vallen dat ze 25 jaar getrouwd waren. Na de foto konden we gaan genieten van de pannenkoeken. Tot ineens de kok op een tafel ging staan en vroeg om iedereen zijn aandacht. Hij zei dat er vandaag speciale gasten waren die maar liefst 25 jaar getrouwd waren en wees toen naar onze tafel. Iedereen die aan tafel zat begon ineens te zingen voor mijn ouders. Dat was echt heel erg speciaal! Mijn ouders waren ook heel erg verrast, want in alle jaren dat ze getrouwd zijn heeft nog niemand zoiets voor ze gedaan. Wildvreemden die je niet kennen gaan ineens voor je zingen, en feliciteren je. Zijn blij voor je, zo apart! Onze dag kon daarna echt niet meer stuk. Hoe natgeregend we ook waren.

29 december 2017
Na het eten besloten we dus om gelijk naar symbolica te gaan. De wachttijd van toen nog maar 60 minuten. Na het eerste rondje (de muziektour), hadden we de smaak te pakken. En bij het zien van nog maar 40 minuten wachttijd besloten we nog een keer te gaan en de heldentour te doen. Hierna liepen we nog een rondje over het park, waarna ik met mijn jongste broertje besloot om nog een single riders tour te doen bij symbolica. Die 20 minuten hadden we er wel voor over. Ik had geluk en kon de schattentour doen (en had daarmee alle 3 de touren gezien!). Daarna gingen we nog een keer in de pagode, wat echt prachtig is als het donker is met alle lichtjes! Ook liepen we nog langs het diorama, en heb ik mijn zakken geleegd bij Holle bolle gijs. Heerlijk zo’n apparaat! Zouden ze overal in alle steden moeten neerzetten!

Om half 8 hadden we het wel gezien, nadat we het waterspektakel hadden gezien en besloten we om naar de auto te lopen. Het was een heerlijke dag, jammer van de regen aan het einde van de dag, maar dat mocht de pret niet drukken. Dit jaar (2018) ga ik zeker proberen om nog een keer naar de Efteling te gaan. Wie weet met vriendinnen ofzo als een groepsuitje om weer met elkaar af te spreken (hint aan Jora en Demi).

Het was een speciale 29 december 2017, die wij allemaal niet snel gaan vergeten. En ik hoop daarmee dat we vaker als gezin leuke dingen kunnen doen, al is het maar een dagje strand of iets, als het maar gezellig is!

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

2 thoughts on “Wat ik deed op 29 december 2017?

  1. mogge Carolien
    ja dat was zeker een speciale en geweldige dag
    ik wandelde vorig jaar om die Efteling en had al genoeg aan de herrie die van het terrein af kwam hihi
    maar jullie hebben er van genoten als ook van de pannenkoeken en het mooie zingen van het wildvreemde volk , dat had de het meisje goed opgevangen
    geniet de dag

Comments are closed.