Wat gebruik ik voor het bloggen?

Het leek me wel leuk om vandaag een blogje te schrijven over wat voor programma’s en materialen/middelen ik allemaal gebruik voor het bloggen. Daarbij geef ik een korte uitleg van het programma en vertel ik wat ik er precies mee doe voor mijn blog. Ik heb een aantal leuke en super handige programma’s die zelfs helemaal gratis te gebruiken zijn, die misschien ook interessant zijn voor jou!
Allereerst gebruik ik natuurlijk WordPress voor het typen van mijn artikelen. Zelf vind ik WordPress heel erg fijn om mee te werken, het is duidelijk, overzichtelijk, en ook nog eens erg makkelijk! Toen ik begon met bloggen blogte ik bij blogspot (van google), maar dit vond ik helemaal niet fijn. Op zich het schrijven van mijn artikelen was prima, maar ik kon niet veel met mijn layout doen. De layout die ik wou kon ik er maar niet op krijgen waardoor je steeds foutmeldingen kreeg bij het openen van de website. En dat is natuurlijk niet de bedoeling! Dus toen ben ik verder gaan zoeken, en kwam ik bij WordPress! Zelf vond ik de thema layouts al erg mooi, en die gebruik ik dus nu zelf ook nog steeds! Wat ik daar wel een minpunt aan vind is dat als je de kleuren wilt veranderen je daar extra voor moet betalen, net zoals een groot deel van de layouts. En omdat ik zelf puur voor mijn ‘hobby’ blog vind ik het zelf niet echt nodig om ervoor te gaan betalen. Stel dat ik er echt mijn werk voor wil gaan maken dan is dat echt relevant, zodat je je nog meer kan onderscheiden van de andere bloggers!
10932458_841506832572674_1276602161_n

Verder gebruik ik natuurlijk een laptop om mijn verhaal met te typen! De laptop die ik nu gebruik is de Lenovo G50. Deze heb ik nu een maandje maar hij is echt super fijn! Ben er echt heel erg blij mee! Ik heb daar een paar weken geleden ook een blogje over geschreven. Kan deze laptop iedereen aanraden!

Verder gebruik ik wunderlist om mijn planning te maken. Een super handig programma die je zowel op je laptop als op je mobiel kan zetten. Ik gebruik heb zowel voor mijn blog als voor mijn ‘buikspieroefeningen etc’. Het is een overzichtelijk programma, waarbij je jezelf taken kan aanwijzen die je op een bepaalde dag moet uitvoeren. Je kan ook aan 1 taak meerder subtaken plakken. Bijvoorbeeld ik moet mijn Molblog schrijven op vrijdag. En voor die molblog moet ik  de uitzending bekijken, moltalk bekijken, het forum lezen, foto’s zoeken, eventueel foto’s  bewerken.
Ik vind het erg makkelijk, en doordat ik zoveel kan inplannen weet ik precies wat ik die dag wel of niet hoef te doen. En vooruit werken is hierbij ook makkelijk te zien en te plannen. En als je een taak af hebt dan vink je die af en dan verdwijnt die! Binnenkort komt er nog een aparte review van Wunderlist, dus ben je daar benieuwd naar kijk dan zeker regelmatig even op mijn blog!

Dan nog een programma waar ik mijn foto’s mee bewerk sinds ik mijn nieuwe laptop heb, en dan is Picasa 3. Voorheen vond ik picasa helemaal niet fijn, maar ik moet zeker dat 3 echt een goede verbetering is! Dit programma zat al op deze laptop dus dat was helemaal makkelijk! Ook is hij in de appstore op de windows computer gratis te downloaden!
Ik zet de foto’s die ik heb gemaakt met mijn Nikon D3100 camera op de computer, en picasa haalt automatisch alle foto’s op de laptop in het programma. Eenmaal ertussen kan ik elke foto aanklikken en bewerken. Vaak maak ik de foto’s iets lichter en snijd ik het formaat iets bij. Verder maak ik de foto’s ook nog kleiner nadat ze zijn bewerkt, zodat ze niet zoveel ruimte innemen op wordpress. De foto’s  gaan van rond de 1,5 – 3 mb naar 160 – 190 kb. Terwijl ze de grote en scherpte houden van de foto. Ideaal!
Ook van dit programma komt binnenkort een review op mijn blog online. Dus houdt dat zeker in de gaten mocht je interesse hebben!

Verder weten jullie dat ik mijn foto’s maak met mijn spiegelreflexcamera. De Nikon D3100 die ik bijna een jaar geleden heb aangeschaft (juni 2014). Zelf vind ik hem erg fijn, maar ben nog steeds mijn camera aan het uitproberen met sommige dingen. Vooral de draaiknop voor de verschillende soorten foto’s, en ik vind het erg lastig om in de avond/nacht foto’s te maken, hij doet er dan erg lang over om een foto te nemen en als die hem dan genomen heeft dan is de kans nog steeds erg groot dat hij niet scherp/bewogen is. Dus als iemand daar tips voor heeft dan hoor ik dat natuurlijk graag! Ik zou heel graag een aantal mooie foto’s maken van de maan. Het onweer is me al gelukt, nu alleen nog van de maan.. en de rest van de omgeving in de nacht 🙂
DSC_0204Verder gebruik ik naast Wunderlist ook nog een normaal agenda (die je laatst op mijn blog ook kon zien) en kladblaadjes, een ideeën schriftje, en dat was het allemaal wel volgens mij.Ik ben erg benieuwd wat jullie allemaal gebruiken voor het bloggen. Ik zou het leuk vinden als je dat in een reactie achter zou laten!

Veel liefs,
Carolien

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

9 thoughts on “Wat gebruik ik voor het bloggen?

 1. Wat erg leuk om te lezen wat je allemaal gebruikt met het bloggen!!!! Ik heb nu die wunderlist ook gedownload!!! handig zeg!!!! En Picasa 3 dat is ook een fijn programma… Ik heb nog helemaal geen programma op mijn laptop waar ik mijn foto’s bewerk… ik kan namelijk niks gratis vinden voor windows 8 🙁 . Maar ik wist wel online dat ik picmonkey wel aardig vind… 🙂

  1. Dankje 🙂 Jaa ik gebruik nu een aantal verschillende programmas voor de foto’s, beetje aan het uitproberen wat ik fijner vind. Bij de appstore kun je gratis apps downloaden voor je laptop, staan ook een heleboel apps bij voor het bewerken van foto’s.

    1. adobe photoshop express is ook wel fijn, alleen kun je daar niet heel erg veel mee. Je kunt wel je foto’s’bijsnijden, lichter maken etc, maar bijvoorbeeld geen tekst toevoegen. Verder is het een heel fijn programma. met een auto-fix knop waarbij het programma in 1klik je foto zelf bewerkt. Verder ben ik ook nog op zoek naar goede programma’s, wat zoek jij precies? Dan kan ik het even in de gaten houden en je een pbtje doen als ik er eentje gevonden heb!

  1. haha, oke! Ja ik gebruik best wel veel foto’s op mijn blog dus, en het is soms veel mooier om de foto’s een klein beetje te bewerken. In het begin met het bloggen deed ik dat nog niet hoor. Toen maakte ik mijn foto’s met mijn mobiel, en waren ze nog lang niet zo mooi en duidelijk dan dat de foto’s nu zijn. Maar ik wil mijn foto’s blijven verbeteren, dus ben altijd op zoek naar programma’s die fijn zijn om mee te werken. Welke camera gebruik je?

 2. Die wonder list kon ik nog niet, ik vind het af en toe wel lastig om mijn foto,s te bewerken. Of ze worden niet scherp of hij is te groot voor de wordpress. als over weeg om je wordpress over te zetten naar een domijn .Dan raad ik deze aan http://www.justhost.nl

 3. Erg leuk artikel! Zelf gebruik ik Wunderlist voor het inplannen van schoolwerk, vind het erg prettig werken! En daarnaast eigenlijk alleen WordPress en Bloglovin! xoxo

Comments are closed.