Wat gaan we doen met kerst
gastblog

Wat gaan we doen met kerst?

De kersttijd is de gezelligste tijd van het jaar. Het is de tijd dat je samenkomt met de familie en eens lekker kunt genieten van de tijd die jullie samen hebben. Kerst brengt mensen bij elkaar en is dus een mooie kans om samen iets leuks te doen. Alleen er is zoveel keus. Wat gaan we doen met kerst? Ik geef je hieronder mijn kerst tips voor komend jaar.

Wat gaan we doen met kerst?

– Het Amsterdam Light Festival
Het Amsterdam Light Festival is een jaarlijks terugkerend festival met lichtkunst. Er zijn verschillende routes die je kan lopen om verschillende kunstwerken te zien. Entree is gratis want de kunstwerken vind je buiten door de hele stad. Trek allemaal goede schoenen aan want de routes kunnen behoorlijk uitgebreid zijn. Mochten jullie echt geen zin hebben om te lopen dan kunnen jullie ook met de rondvaartboot gaan. Het Amsterdam Light Festival is namelijk ook mooi vanaf het water te bekijken. Je kan naar het festival zowel met de familie als met je vriend of vriendin.

– In het donker dineren bij Ctaste
Met de familie dit jaar dineren maar weet je nog niet zo goed waar? Ik vind Ctaste in Amsterdam een erg leuk restaurant. Bij Ctaste dineer je in het donker en is daarom net even anders dan een doorsnee restaurant. De gerechten kun je niet zien met je ogen wat er voor zorgt dat je het gerecht beter proeft. Niet weten wat je eet eng? Na een paar hapjes wen je er aan en is het hartstikke leuk!

– Kerst tripje naar een romantische stad
Kerst is de ultieme tijd om aan je vriend of vriendin te laten zien hoeveel je van de ander houdt. Zoek dus samen een romantische stad uit om naartoe te gaan. Maak jullie kerst tripje helemaal af door lekker luxe te overnachten in het Hilton Hotel. Dat hoeft helemaal niet zo duur te zijn als je een Hilton hotels kortingscode gebruikt.

Samen genieten!

– Schaatsen
Wie houdt er niet van schaatsen? Op natuurijs schaatsen vind ik het leukst, maar als het ijs nog niet dik genoeg is komende kerst, kan je een schaatsbaan bij jou in de buurt opzoeken. Schaatsen kun je met de hele familie als dagje weg doen, of alleen met je lief.

– Kerstcircus Nijmegen
In Nijmegen vindt jaarlijks het kerstcircus plaats met veel dieren, warme chocomel, glühwein en kerstbomen. Het kerstcircus is erg leuk om met de hele familie heen te gaan. Koop van te voren kaartjes zo voorkom je teleurstelling aan de deur.

– Ouderwets een bordspelletje spelen
Soms is het heerlijk om lekker thuis te blijven met kerst. Maak samen een lekkere maaltijd en speel na het kerstdiner een leuk spelletje. Mijn favoriete spelletjes om samen te spelen zijn: 30 Seconds, Monopoly en Risk.

Ik hoop dat je wat met mijn tips kunt. Suggesties of opmerkingen mag je altijd in de comments achterlaten!

2 thoughts on “Wat gaan we doen met kerst?”

  1. Ik ga absoluut voor dat laatste !! Geen drukte opzoeken maar heerlijk thuis spelletjes doen ! 🙂

Comments are closed.