Wat doet een waterontharder?

amfa4000, waterontharder

Je kent het wel, kalkaanslag in de badkamer of zelfs op/in apparaten. Maar wist je bijvoorbeeld dat je zelfs een droge huid of dof haar kunt hebben doordat het water uit je kraan te hard is? Ik niet hoor, tot ik hoorde van een waterontharder. Ik ging mij hierin verdiepen en kwam tot de conclusie dat ik misschien wel van mijn droge haar en huid af kan zijn als wij een waterontharder zouden hebben thuis.

We weten tegenwoordig veel te weinig over wat bepaalde invloeden met ons lichaam doet. Het water in Nederland is relatief hard, wat betekend dat je veel sneller kalkaanslag hebt. Maar wist je dat je ook last kunnen hebben van droog en dof haar of een droge en zelfs eczeem huid doordat het water dat je gebruikt te hard is? Ik niet hoor, dat geef ik toe! Hoe moest ik dat weten als er nooit iets over verteld wordt?

Een waterontharder in je huis

Een waterontharder zorgt ervoor dat de kalk uit het water wordt gefilterd en er dus zacht water ontstaat. Nu heb ik hier niet zoveel verstand van, maar het komt door ionenwisseling.
Je plaats deze compacte waterontharder om je waterleiding en het magnetisch veld voorkomt dat calcium en magnesium kristalliseren. Hierdoor blijft de kalk opgelost in het water in plaats van dat het gaat hechten. Zo heb je geen last meer van kalkaanslag in de badkamer, smaakt het water lekkerder en gaan huishoudelijke apparaten langer mee.

Een waterontharder kan best wel een duur plaatje worden, maar de Amfa4000 waterontharder is nu in de aanbieding voor €149,- en wordt gratis thuisbezorgd. Er zijn geen onderhoudskosten en het is geschikt voor elk type woning.
waterontharder

Alle voordelen van een waterontharder!


  • Geen last meer van kalkaanslag
  • Oppervlakten worden streep loos droog
  • Minder schoonmaakmiddel en wasmiddel nodig
  • Besparing op de energierekening
  • Zachter water is beter voor de huid
  • Je krijgt veel zachtere was
  • Thee en koffie smaken veel beter
  • Apparaten gaan langer mee
  • Beter voor het milieu

Ik ben in ieder geval helemaal verkocht. En ben heel erg benieuwd wat het verschil is over een maand, half jaar of misschien wel een jaar. Wie weet kan ik dan mijn verdere bevindingen met jullie delen!

Wist jij dan je zoveel klachten kunt hebben van hard water?

  • Dit artikel is geschreven in samenwerking met een bedrijf en/of merk.
About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.