Wanneer werk krijgen niet vanzelfsprekend is

Zoals je al aan de titel hebt gezien gaat dit artikel over werk zoeken en vinden. Momenteel ben ik daar een prof in gevonden, en zal daar vandaag alles over vertellen. Want wat als je geen werk kunt vinden. In dit artikel vertel ik over mijn struggles bij het vinden van werk! En ik zal ook vast niet de enige zijn!
carolien

Al sinds oktober ben ik werkloos. Ik heb daarvoor seizoenswerk gedaan bij een bedrijf voor school artikelen. Ook sinds oktober ben ik op zoek naar werk, maar dit gaat niet zo makkelijk als dat mensen zeggen. Er worden verschillende uitingen gedaan over mensen die werkloos zijn. Met alle liefde zou ik willen werken, al is het maar 1 dag in de week. Maar zelfs dat geluk heb ik niet. De meeste vacatures die bij mij in de buurt zijn, zijn gewoon weg niet voor vrouwen geschrikt. Denk aan stratenmaker, tegelzetter, en ga zo nog maar even door.

Voor werk in de winkel ben ik nou eenmaal veel te oud (22), en ook voor cafe, restaurant en overige banen nemen ze liever iemand van 15 of 16 jaar. Logisch, ik geef ze geen ongelijk. Ze zijn nou eenmaal meer dan de helft goedkoper dan dat ze aan mij kwijt zouden zijn.

Omdat ik natuurlijk mijn zoektocht naar een baan wat moet vermakkelijken. Ben ik ook in oktober ’15 begonnen met mijn rijbewijs. Zo kan ik hopelijk binnenkort ook wat verder weg zoeken. Nu ben ik verbonden met mijn fiets en eventueel het openbaar vervoer.

Zoals de meeste wel weten ben ik in februari 2014 afgestudeerd als; ‘Gespecialiseerd pedagogisch medewerker MBO 4’. Een baan vinden in de kinderopvang valt al helemaal niet mee. De banengroei in deze sector trekt helaas nog niet erg aan, en daarbij komt ook nog dat ik alleen stage ervaring heb. (Wel 2 jaar totaal, maar helaas wordt dat niet bepaald mee gerekend).

Zelf solliciteer ik op de meest uiteenlopende banen. Van schoonmaker tot vakantiemedewerker. Maar dat heeft tot nu toe weinig resultaat. Daarom ben ik heel erg blij dat mijn blog groeit en hoop ik stiekem dat ik hier meer dan alleen een hobby van kan maken.

Omdat ik nog geen 23 jaar ben heb ik geen recht op een uitkering. Gelukkig woon ik bij mijn ouders en zit ik niet opgescheept met hoge maandlasten. Ik betaal alleen mijn zorgverzekering en heb een prepaid mobiel waarvoor ik maar 10 euro per 9 maand kwijt ben.

Daarnaast probeer ik op verschillende manieren bij te verdienen. Bijvoorbeeld met mijn blog, maar ook door enquetes. Hier kan ik als jullie daar interesse in hebben ook een artikel over schrijven. Er zijn namelijk een heleboel verschillende mogelijkheden. De een gaat sneller dan de ander. Maar reken niet op bakken met geld.

Ik wil het taboe doorbreken in Nederland dat iedereen zegt dat werk vinden en krijgen ontzettend makkelijk is. Jongens, waar wonen jullie dan? Hier waar ik woon en dat is nog niet eens in the middle of knowwhere, is het vinden van een baan alles behalve makkelijk. Ik ben totaal niet kieskeurig, en solliciteer op alles (behalve de slachtfabrieken, omdat ik daar zelf niet tegen kan), maar helaas zit ik nog wel steeds thuis. Ik hoop natuurlijk wel weer vakantiewerk of seizoenswerk te mogen doen dit jaar, en hoop echt dat dat er weer in zit! Daarvoor heb ik begin februari al voor gesolliciteerd, en kan ik dus binnenkort echt bericht van ontvangen.

Al met al blijf ik positief, en moet er ooit wel een geschikte baan op mijn pad komen. Daar blijf ik gewoon op hopen!

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

19 thoughts on “Wanneer werk krijgen niet vanzelfsprekend is

 1. Jee, wat lijkt me dat moeilijk als je zo jong bent. En krijg je dan ook geen uitkering als je uit huis zou willen? Ik hoop voor jou dat je blog nog meer zal gaan groeien dat je daar je werk van kunt maken!

  1. Ja is ook best wel lastig. Helaas ben ik nog geen 23jaar en heb ik dus geen recht op een uitkering. En als ik nu uit huis zou willen, dan zeggen ze gewoon keihard dat ik thuis kan blijven wonen. Vrijdag heb ik een selectiedag waarbij we een groepssollicitatie hebben, dus ik hoop dat ik dan wordt aangenomen ๐Ÿ™‚

   1. Wat een moeilijke tijd voor mensen van jou leeftijd. Ik ga vrijdag voor je duimen!

    1. Dankjewel, wat lief! Ik ga keihard mn best doen, en hoop dat het dan maar positief is ๐Ÿ™‚ Ik laat het weten op mijn blog als ik werk heb gevonden ๐Ÿ™‚

 2. Ik herken het gevoel!!!! Het komt echt meid. Het ligt idd ook waar je woont, want dat is een crime. Ik hoop dat het vrijdag wat wordt ๐Ÿ™‚ Ik zal duimen!!

  1. Wat lief van je! Ik hoop het ook echt hoor ๐Ÿ™‚ En anders super hard duimen voor 5 april (rijexamen) en dan verder weg iets zoeken. ๐Ÿ™‚

  1. Wat super lief Joor <3 Ik ga mn best doen, en laat je weten hoe het vrijdagmiddag ging! Liefs

 3. heel sterk artikel. Gewoon blijven zoeken is denk ik de beste tip. Sta je al ingeschreven bij het uitzendbureau? Hopelijk heb je vrijdag meer geluk ๐Ÿ™‚

  1. Dankjewel Marleen, wat lief van je! Ja ik sta bij elk uitzendbureau in de buurt ingeschreven. Ik hoop dat ik morgen een heleboel geluk heb! xx

  1. Wat lief van je! Ik hoop dat het vanmiddag goed gaat, want dan zou ik echt mega opgelucht zijn! Lijkt me zo’n leuke baan ๐Ÿ™‚

 4. Jeetje, zo moeilijk bij jullie voor een baan te vinden.
  Hier in Belgiรซ is dat toch een stuk makkelijker vind ik.
  Na 2 Maand had ik al vast werk en dan zelf ontslag gegeven voor een andere baan.
  hope vind je rap een job meid.

  1. Ja het is hier echt lastig. Ik woon ook niet echt dicht bij grote steden, dus dat maakt het allemaal nog wat moeilijker. Ik hoop dat ik binnenkort werk mag vinden!

Comments are closed.