Wanneer je slachtoffer wordt..

fotofabriek
Wanneer je iets overkomt waar je zelf niet de touwtjes in handen kunt houden, is dat ontzettend vervelend. Er overkomt je iets, je wordt slachtoffer, en dan ineens staat de tijd even stil. Vandaag vertel ik mijn verhaal. Want ik ben slachtoffer, en dat is niet leuk!

Zoals misschien een aantal volgers al wel hebben gemerkt, ben ik nauwelijks nog actief op Instagram. Dat heeft een reden, en die ga ik jullie vandaag vertellen. Ook op Facebook ben ik minder actief om dezelfde reden.

Slachtoffer

Vanaf 16 april ben ik slachtoffer geworden van identiteitsfraude. Dat betekend dat iemand mijn naam en met name mijn naam en foto’s van instagram en Facebook gebruikt om mensen op te lichten. Iemand maakt op Facebook namelijk nepprofielen aan onder mijn naam en met mijn foto’s om aan mensen valse festival kaartjes te verkopen. Gister op 8 mei heb ik hier aangifte van gedaan zodat het hopelijk gestopt kan worden. Helaas kwam ik bij mijn onderzoek naar identiteitsfraude en oplichting via internet heel erg veel slachtoffers tegen. Zowel van oplichting als van identiteitsfraude. Iedereen kan slachtoffer hiervan worden, en vaak (niet altijd) wordt deze fraude/oplichting gepleegd door mensen die wij niet kennen.

Dit is ook gelijk de reden waarom ik erg weinig actief was en ben op Facebook en Instagram. Hopelijk kan ik de draad weer oppakken en verdergaan waar ik was gebleven.

Ik wil tegen iedereen zeggen dat je voorzichtig moet zijn met wat je deelt met iemand. Ik heb een persoonlijke blog en hier zal ik kostte wat het kost mee door blijven gaan. Maar ook met Facebook vrienden bijvoorbeeld. Voeg alleen mensen toe die je echt kent en hebt ontmoet. Het klinkt allemaal leuk en 9 van de 10 keer kan het ook geen kwaad, maar helaas zitten er altijd rotte appels tussen die het verpesten. Iedereen die slachtoffer is geworden van elke vorm van oplichting dan ook, doe alsjeblieft aangifte! Zonder aangifte kan er ook niets aan gedaan worden, en ook al wordt er met een aangifte ook niet veel gedaan, toch heb je het gemeld. En wie weet worden deze personen op een dag wel opgepakt voor hetgeen ze jou hebben aangedaan. En ik hoop ook dat dit allemaal snel gestopt gaat worden.

Vraag;  Ben jij wel eens slachtoffer geworden van oplichting of fraude?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

10 thoughts on “Wanneer je slachtoffer wordt..

  1. Heftig zeg!! Dat is ook precies de reden waarom ik geen herkenbare foto’s van mijn zoontje op internet zet. Je weet nooit wat ze er allemaal mee kunnen doen. Sterkte!

  2. Wat een rotstreek! Ongelofelijk dat mensen altijd een nieuwe manier vinden om anderen te benadelen om er zelf beter van te worden. Heel veel sterkte!

  3. Jeetje wat erg… Ik hoop dat de dief snel gepakt wordt. Echt heel erg dat jouw foto’s en naam daarvoor worden gebruikt 🙁

  4. Jeetje, ja inderdaad soms moet je echt op letten wat je op je facebook of instagram plaats. Ik heb ook al dingen mee gemaakt op facebook die zo gezet dan zwanger was van mijn man. Mijn man had die vrouw nog nooit gezien. Zo dingen kom je ook jammer genoeg tegen

Comments are closed.