Wanneer ik onze nieuwe badkamer zou ontwerpen!

kosten nieuwe badkamer

Regelmatig droom ik weg bij de huizen die ik tegenkom op Funda. Laatst nog zag ik daar een prachtig huis, die eigenlijk nog helemaal opgeknapt moet worden, voor een prikkie. Bij ieder huis die ik tegenkom zijn er best nog wat puntjes die aangepakt moeten worden. Zo ook de badkamer! Wanneer ik onze nieuwe badkamer zou ontwerpen ga ik voor een aantal specifieke keuzes. Benieuwd hoe ik de badkamer zou opknappen?

Binnenkort deel ik in een ander artikel hoe mijn droomhuis er ongeveer uit zou moeten zien. Eén van de dingen die ik belangrijk vind bij een huis is wel de badkamer. Ik wil gewoon een mooie badkamer, die in ieder geval ruim genoeg is en die een mooie douche heeft.

Nieuwe badkamer ontwerpen

Ik ben nog geen huis tegen gekomen waarbij ik, bij het zien van de badkamer, zoiets had van ‘ja dit is echt mijn droom badkamer!’. En wat is er dan makkelijker om je eigen badkamer te ontwerpen. Helemaal indelen naar je eigen smaak. Zo zou ik graag een inbouw regendouche willen, misschien zelfs de mogelijkheid om een bad te kunnen plaatsen. Een dubbele wastafel lijkt mij ook erg fijn en natuurlijk genoeg opbergruimte om alles netjes op te bergen. Daarnaast lijkt het mij ook heel tof om de industriële stijl door te trekken in de badkamer.

Waar een badkamer voor mij aan moet voldoen?
– Ruimte voor opbergruimte (kast voor handdoeken etc)
– Regendouche, eventueel mogelijkheid om bad te plaatsen
– Dubbele wastafel of 2 losse wastafels
– Industriële look
– Geen wasmachines of drogers (liefst ook geen aansluitingen hiervoor)
badkamer verbouwing

De inrichting van de badkamer

Allereest is het een absolute eis dat er geen wasmachines of drogers in de badkamer staan. Dat vind ik echt niet mooi en die horen gewoon thuis in de bijkeuken of een aparte wasruimte, vind ik. Ervanuit gaande dat we gaan voor een industriële badkamer zou ik kiezen voor een meubel van hout. Een spiegel die zo groot is als de hele wastafel of om 2 losse grote ronde spiegels per wastafel te plaatsen. Een apart meubel of een plek waar je je kleding op kunt leggen als je gaat douchen, waar je ook al je toiletartikelen, shampoos en alle andere badartikelen in kwijt kunt. Een meubel waar genoeg lades en planken in zitten is dus echt een must. Het liefst 1 grote meubel, maar als de badkamer groot genoeg is dan zijn 2 meubels ook een optie. Natuurlijk moet er ook ruimte zijn voor de handdoeken, washandjes en gastendoekjes. Natuurlijk trek ik het minimalistische door in de badkamer, daar ben ik de afgelopen maanden al druk mee bezig geweest.

Mijn zoektocht op Funda gaat door

Mijn zoektocht op Funda is nog lang niet afgelopen. Op dit moment is de mogelijkheid er helaas nog niet om te gaan voor een koophuis. Dat is iets voor de komende jaren, maar dat betekend natuurlijk niet dat je alvast kunt gaan kijken naar de mogelijkheden. Inspiratie op doen, je wensen en eventueel eisen voor een huis op te schrijven, maar bovenal te ontdekken wat je nu echt wilt! En we kunnen gaan bedenken of we gaan voor een douche of toch voor een bad.
Ik kan niet wachten tot ik een mooi huis kan kopen en daar eindeloos al mijn ideeën op los te laten. Dat gaat ook een heleboel mooie artikelen op de blog opleveren. Maar het lijkt me ook heel erg tof om dit te gaan filmen voor mijn YouTube kanaal. Klus artikelen, klus video’s, inspiratie tips, house tour, empty house tour, natuurlijk ook mijn webshop ruimte en ga zo nog maar even verder. Ik droom nog even verder tot die tijd!

Heb een badkamer waar je 100% tevreden over bent?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.