Wandeling | Huis Verwolde bij Laren

huis verwolde

Een wandeling, er even tussen uit en een frisse neus halen. Zeker in deze tijd is een wandeling een momentje van genieten. Huis Verwolde bij Laren is een hele mooie plek voor een lange wandeling in de natuur. Wat is er allemaal te zien is, hoe je er komt en hoe ik het vond, dat lees je natuurlijk terug in dit artikel.

Ondanks dat Huis Verwolde bij Laren op dit moment tot 1 juni 2020 gesloten is in verband met het Coronavirus, is het wel iets wat je op de agenda kunt zetten om deze zomer eens te gaan doen. Want naast dit prachtige huis/kasteel loopt er ook een bijzondere bomen pad die echt heel leuk is om te bewandelen.

Huis Verwolde

huis verwolde
Huis Vewolde bij Laren is een edelmanshuis uit het jaar 1776 op het gelijknamige landgoed in de voormalige gemeente Verwolde, ten noordoosten van Laren in Gelderland. De gemeente Verwolde behoort sinds 1854 bij Laren en sinds 1972 bij de gemeente Lochem in de provincie Gelderland.

Handige informatie!
Geopend van april tot en met oktober op woensdag, donderdag, zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur. De rondleiding begint op het hele uur (eerste rondleiding start om 12.00 uur). Benedenhuis doorlopend te bezoeken. In juli en augustus ook op vrijdag geopend.

Volwassenen € 9,50 alleen onderhuis € 5,00
Kinderen 4 t/m 18 jaar € 5,00
CJP € 7,00 alleen onderhuis € 3,75
CJP 12 t/m 18 jaar € 3,75

Het landgoed is alleen te bereiken met eigen vervoer. Neem de A1 afslag 26, volg de N332 richting Lochem, na ± vier kilometer gaat u richting Markelo, na één kilometer ligt huis Verwolde rechts. Huis Verwolde is niet bereikbaar met het openbaar vervoer.

Waarom ik dit een aanrader vind?

bomen pad huis verwolde
Allereerst wil ik even zeggen dat ik dit vorig jaar (2019) heb bezocht, het was een prachtige dag met veel zon en het was een zaterdag. Het was er toen wij er waren erg rustig, hooguit een tiental mensen gezien. Je kunt de tuin rondom Huis Verwolde gratis bewandelen, wat zeker een aanrader is. Ik vond persoonlijk het bomen pad erg leuk, je ziet veel verschillende bijzondere bomen. Buiten het hek loop je het bos in waar ook een bomenpad is, hier vind je onder andere een hele dikke grote boom. Bijzonder want hij lijkt hol van binnen. Hier maakte ik prachtige foto’s van libellen die er in grote getallen waren. Er staan genoeg bankjes langs het pad waardoor je ook prima deze wandeling kan maken als je niet super goed te been bent. Al met al hebben we er zo’n 2,5uur rondgelopen op ons dooie gemak. Bij alle bomen staat een bordje met meer informatie over de boom en wat er bijzonder aan is. Voor ons is dit een goede half uur rijden en zal ook dit jaar vast nog eens bezocht worden.

Ben jij hier wel eens geweest?

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

2 thoughts on “Wandeling | Huis Verwolde bij Laren

Comments are closed.