Waarom een blogplanning handig is!

Oke laat ik beginnen met dat ik zelf echt houd van een planning. Met het plannen kun je namelijk al een heleboel van te voren zien gebeuren. Ik vertel ik dit artikel waarom ik zelf een planning handig vind, en geef je tips! Benieuwd waarom een planning nou zo handig is?
Mobiel hoesje roze
Zelf  ben ik echt een groot fan van een planning. Ik heb super veel notitieboekjes die ik gebruik voor bij het bloggen. Maar niet alleen daarvoor, ook maakte ik een planning wat betreft mijn auto theorie. Dit heeft me heel erg geholpen en misschien dat ik daarom ook wel ben geslaagd uiteindelijk. Ik plan heel graag voor mijn blog, zodat ik zeker weet dat artikelen op tijd online komen.

Ik gebruik voor het plannen:
– Een eigen gemaakte agenda
– Ideeën boekje
– Edit flow op wordpress
– En mijn mobiel

Ja ik weet het, heel dubbel soms, maar af en toe is het makkelijker om online of op je mobiel de agenda erbij te pakken. Bijvoorbeeld met speciale datums, want die heb ik dan weer in mijn mobiel staan. Terwijl de maandag tot zondag planning en schema weer in mijn eigen gemaakte agenda heb staan. Het ideeën boekje gebruik ik om de ideeën die ik de afgelopen tijd heb gehad (voor blog artikelen) in te plannen in mijn eigen gemaakte agenda. Dit doe ik met potlood en dan schrijf ik precies op wanneer ik iets online zou willen hebben. Als ik dat heb gedaan, kijk ik met de eigen gemaakte agenda in de edit flow wordpress agenda of dit allemaal kan, en of er op die dagen geen andere ideeën stonden. Soms heb ik wel eens een idee die ik gelijk probeer uit te typen op wordpress, die staan dan niet in mijn ideeën boekje. Als er dan een artikel online is gekomen (of ingepland) dan schrijf ik met pen in mijn eigen gemaakte agenda op die dag dat er een artikel online is gekomen. Zo kan ik ook bij houden wat ik heb geplaatst en wanneer er iets online is gekomen.

Nu jullie een beetje weten hoe ik een planning maak, wil ik vertellen waarom een planning handig is! De meeste van jullie zullen nog op school zitten, of hebben werk. En dan is een planning ook zeker handig!

Waarom is een (blog) planning handig?
– Zo vergeet je niets, ik schrijf echt alles in mijn planning. Als ik iets niet opschrijf dan is de kans groot dat ik het vergeet. En dat is bij de meeste mensen zo. Helemaal niet erg, maar schrijf het op! Je kunt het daarna ook zo vaak terug kijken als je wilt.

– Bij een blog is het natuurlijk nog belangrijker. Want door een planning te maken en te weten wanneer je iets wilt of kunt online zetten, weet je wanneer je aan iets moet beginnen. Bijvoorbeeld je wilt op je blog op maandag, donderdag en zaterdag iets plaatsen, dan is het fijn om zondags te weten dat je voor de maandag nog iets moet schrijven. Maar als je weet wanneer je iets wilt plaatsen kan je bij een planning dus ook vooruit gaan schrijven.

– Het is ook heel handig voor als je ziek wordt. Stel je krijgt de griep, persoonlijk heb ik dan echt geen zin om nog een artikel voor morgen bijvoorbeeld te schrijven. Dan ben ik blij dat ik door middel van een planning vooruit heb geschreven, en dus speling heb voor dagen dat ik niet kan schrijven.

– Vaak gaat een planning samen met andere tools. Wat natuurlijk heel makkelijk en overzichtelijk is!

– Als je nog naar school gaat, of je hebt werk dan kun je niet altijd tijd vrij maken om te schrijven voor je blog. Als je een planning hebt, kun je dus tijd ‘inplannen’, en die tijd ook echt gebruiken voor het schrijven voor je blog. Door een planning te maken en je daaraan te houden, krijg je een stuk meer balans, plezier en inspiratie. Wat goed is voor jezelf, maar ook voor je blog!

Dat waren zomaar een paar redenen waarom ik zelf ook voor een planning kies. Er zijn genoeg dagen dat ik denk ‘vandaag kan ik echt niets schrijven’. En dan ben ik maar wat blij dat ik die dag ervoor een extra artikel heb geschreven!

Plan jij vooruit, of laat je alles op je af komen, en kijk je wel wat er van komt? En als je dan plant, hoe doe jij dat dan?
handtekening carolien

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

4 thoughts on “Waarom een blogplanning handig is!

  1. Super leuk! Alleen ik snap edit flow niet helemaal, qua installatie etc. ik heb het geprobeerd. Misschien kun je me helpen? Ik gebruik at the moment een boekje! x

  2. Wat een leuk artikel! Zelf houd ik ook wel van plannen, zeker met bloggen is het echt heel handig.

    1. Dankje! Ja ik ben ook een planner 🙂 Werkt voor mij veel fijner en zo zie je gelijk op welke dagen je nog iets moet schrijven.

Comments are closed.