Waarom notitieboekjes handig zijn?

Dat ik fan ben van notitieboekjes bewijst mijn kast wel, er staan maar liefst 14 verschillende notitieboekjes in. Maar waarom? En waarom is het zo handig? Lees het artikel en wie weet raak jij ook geinspireerd.
notitieboekje

Zelf gebruik ik praktisch overal een notitieboekje voor. Het is enorm handig en alles staat bij elkaar. Notitieboekjes voor mijn auto theorie, blog ideeen, blog agenda, blog financien, blog schrift, goals/doelen, algemeen boekje, en ga zo nog maar even verder. Voor bijna alles kan ik wel een notitieboekje gebruiken. Geen saaie binders meer als notitieboekje, maar leuke en vrolijke kaften. Zelf ben ik erg fan van de notitieboekjes van Hema en Action. Erg betaalbaar voor hele mooie en vooral handige boekjes.

Laat me alle voordelen voor je op een rijtje zetten:
– Alles per onderwerp in 1 boekje. Je raakt niks meer kwijt en hebt alles bij de hand.
– Het is sneller dan documenten op de computer
– Neem je makkelijk mee in je tas
– Kun je zoveel ideeen in schrijven als je maar wilt.
– Je hebt ze in alle soorten en maten
– Niet alleen handig voor je blog maar ook voor veel meer dingen. Denk bijvoorbeeld aan recepten!

En dan zijn er nog een aantal hele leuke dingen die je kunt doen met je notitieboekjes. Ik maakte een lijstje, met dingen die je kunt doen met je boekjes.
pennenbakjes
Wat je kunt doen met je notitieboekjes?:
1. Goals
Een lijst maken met alle dingen die je nog wilt doen of bereiken. Denk bijvoorbeeld aan stedentrips, rijbewijs, diploma’s, en ga zo nog maar even door. Je kunt vast wel een aantal dingen bedenken die jij nog heel graag eens wilt gaan doen!

2. Dagboek
Natuurlijk kan je zo’n boekje ook perfect gebruiken als dagboek! Lekker compact, en makkelijk mee te nemen! Je kunt nog kiezen of je er elke dag in schrijft, of 1x per week een soort weekoverzicht maakt, van alles wat er is gebeurt. Altijd leuk om dit later terug te lezen!

3.  Blogboek
Voor alle bloggers is dit wel heel erg handig! Je kunt makkelijk bijhouden welke artikelen je hebt geschreven, nieuwe ideetjes voor komende artikelen, en alles wat je maar kunt bedenken wat je wilt bijhouden over je blog.

4.  Financiën
Je kunt in een klein notitieboekjes ook heel makkelijk in en uit gaven bijhouden. Zo heb je alles overzichtelijk bij elkaar. Ook het bijhouden van een spaarplan is heel erg handig in een notitieboekjes!

5.  Lijstjes
Wie houdt er niet van lijstje? Je kunt overal een lijstje van maken. Verzin maar een onderwerp, en het lijstje is geboren!

6.  To- Do
Ben je een control freak, dan zijn to -do lijstjes ook iets voor jou. In een notitieboekjes is het extra handig, kun je het altijd meenemen en ook aanvullen.

7. Recepten
Of wat dacht je van een recepten boekje, recepten die je tegen komt op internet, of bij een visite. En met alle recepten handig bij elkaar in 1 boekje, kun je makkelijk een lekker recept uit kiezen die je wilt gaan maken.

Gebruik jij wel eens notitieboekjes? En zo ja, waarvoor dan?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

9 thoughts on “Waarom notitieboekjes handig zijn?

  1. Ik hou ook zo van notitieboekjes. Wil ze altijd overal kopen en overal mee naartoe. Het ziet er gewoon zo leuk uit en dan zo mooi mogelijk schrijven anders wil ik àlweer een nieuwe haha.

  2. Notitieboekjes zijn altijd handig! je kunt er nooit genoeg van hebben ;-). Ik gebruik ze vooral voor to do lijstjes.

  3. Sinds ik ben gaan bloggen ben ik echt van de notitie boekjes gaan houden, en kan er ook niet genoeg van krijgen/hebben. Ze zijn zo handig, ik heb er altijd standaard 1 in mijn tas. Als ik dan ergens kom en ik wil wat noteren heb ik altijd een boekje bij de hand.

  4. Ik ben ook echt een fan van notitie boekjes alleen hield ik de financiën niet meer bij. Dit bleek toch meer werk te zijn dan ik in eerste instantie dacht. Het boekje voor blog ideeën ga ik zeker onthouden en gebruiken! 🙂

Comments are closed.