Waarom jij altijd wordt gestoken door een mug!

kruiden en specerijen

Je kent het wel, jij wordt altijd gestoken door een mug en je broer/zus/ouders/partner niet. Dat heeft namelijk een reden! Of dit nu in de nacht is terwijl jij lekker ligt te slapen, of misschien wel tijdens een etentje op het terras, in de tuin, noem het maar op. Ben jij wel benieuwd waarom jij altijd de klos bent?

Laten we het eens hebben over muggen. Vrouwtjesmuggen hebben bloed nodig voor hun eitjes. Ze zijn daarin wel heel selectief want het bloed wat ze pakken moet goed zijn. Daar kom jij kijken! Gestoken worden door een mug.

Wat jij kunt doen tegen muggen?

kruiden en specerijen
Ik heb zelf gemerkt dat muggen niet houden van lavendel en eucalyptus. Deze houd ik dan ook graag in mijn slaapkamer zodat de kans iets minder wordt om geprikt te worden. Daarnaast is het dus ook slim om je voor het slapen gaan even te wassen, zorgen dat die ergste zweet geur verdwijnt (gebruik hierbij eventueel douche gels met lavendel en eucalyptus zodat je deze geur bij je draagt).

Daarnaast zijn muggen ook hele slechte vliegers, zorg voor een windje rondom je slaap plek, zo komen die muggen veel minder snel bij je. Gebruik een ventilator bijvoorbeeld om die wind te creëren.

Heb je die mogelijkheid niet, dan kun je ook nog kiezen voor een klamboe. Hier kunnen muggen niet doorheen en beschermt je als je toch een stille ligger bent.

Enkele andere tips die wellicht kunnen werken:
– DEET of Vaporub
– Tea tree olie
– Citronella
– Chrysanten
– Knoflook

Wordt jij ook altijd gestoken door een mug?

Tagged in :
About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

2 thoughts on “Waarom jij altijd wordt gestoken door een mug!

  1. Dank je voor de fijne tips
    Zodra het voorjaar begint wordt ik lek geprikt door muggedn en dit gaat door t/m het september is…..

    Een fijne avond ‍♀️

  2. Mijn dochter wordt héél vaak gestoken, dan weten we meteen dat er een mug in huis is. Meestal helpt insmeren met anti-muggenspul wel gelukkig.

Comments are closed.